Tichete de masă 2019. Veşti bune pentru MILIOANE de ROMÂNI! Ce se întâmplă cu bonurile primite de angajaţi

Publicat: Vineri, 03 Mai 2019 08:38 // Actualizat: Vineri, 03 Mai 2019 08:38 // Sursa: romaniatv.net

Tichete de masă 2019. Vești bune pentru MILIOANE de ROMÂNI! Ce se întâmplă cu bonurile primite de angajați. Vești bune pentru aproape 2 milioane de angajați din România, care primesc mai multe beneficii odată cu tichetele de masă în anul 2019. Mai mult de atât, valoarea acestora ar putea să crească în perioada imediat următoare, existând deja un proiect pe masa guvernanților. 

Tichete de masă 2019. Vești bune pentru MILIOANE de ROMÂNI! Ce se întâmplă cu bonurile primite de angajați.

Tichetele de masă reprezintă un beneficiu care le oferă angajaților posibilitatea de a-și spori puterea de cumpărare. Astfel, angajatorul poate plăti angajatului acest bonus care este scutit de o parte din taxele salariale.

TICHETE CADOU DE PAŞTE 2019 pentru 14.000 de angajaţi. La ce sumă se ridică primele de Paşte

Concret, angajații beneficiari ai tichetelor de masa nu plătesc taxele salariale pentru sumele primite prin acest beneficiu, având astfel 48% mai multă putere de cumpărare.

Angajații plătesc doar 16% impozit pe venit aferent acestor sume. Suma este fixată pentru toți angajatorii, la o valoare de aproximativ 300 de lei pe lună.

Valoarea unui tichet de masă ajunge la 15,18 lei/zi lucrată. Angajatul poate primi lunar circa 300 de lei ca și tichete de masă, sumă ce poate fi cheltuită doar pe alimente sau masă într-un restaurant.

Aproximativ 2 milione de români din 4,6 milioane de angajați primesc acest beneficiu.

Se dorește creșterea valorii tichetelor de masă

O propunere legislativă privind majorarea valorii nominale maxime a tichetului de masă de la 15 la 20 de lei a fost depusă la Parlament de mai mulţi deputaţi PSD.

Proiectul modifică Legea nr.165/2018 în sensul actualizării valorii nominale a tichetului de masă la 20 de lei.

Veste bună pentru angajaţii români. Valoarea tichetului de masă ar putea creşte la 20 de lei 

"Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 20 de lei la data aplicării prevederilor acestei legi. Prevederile legii intră în vigoare în data de 1 a lunii următoare celei în care legea se publică în Monitorul Oficial", prevede textul iniţiativei legislative semnate de deputaţii PSD Valeriu Steriu, Liviu-Ioan Balint, Dumitru Gherman, Violeta Răduş şi Ioan Terea.

Conform iniţiatorilor, "valoarea actuală nominală a unui tichet de masă este de 15,18 lei (înainte de impozitare) şi nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condiţiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 lei".

"Un număr mare de angajaţi se află în imposibilitatea de a avea o masă adecvată în timpul unei zile de lucru, fie ca urmare a programului de lucru încărcat, fie că nu au acces la achiziţionarea unei mese. Astfel, această problemă rămâne o responsabilitate comună a statului, precum şi a angajatorului, pentru a le oferi o masă decentă pe parcursul unei zile de lucru. Valoarea tichetului de masă este printre cele mai mici din Europa. Dacă în România valoarea este aproximativ 3,21 euro, în Spania este 11 euro, în Belgia este 8 euro, în Franţa este 11,04 euro, în Grecia este de 6 euro, iar în Portugalia este de 7,63 euro", susţin iniţiatorii, potrivit Agerpres.

Lovitură pentru milioane de români. ANAF anunţă impozitarea VOUCHERELOR 

Tichete de masă 2019. Vești bune pentru MILIOANE de ROMÂNI! Ce se întâmplă cu bonurile primite de angajați.

În opinia acestora, "crescând valoarea nominală a tichetelor de masă la nivel corespunzător, statul are posibilitatea de a implementa o facilitate fiscală care asigură o mai bună colectare a taxelor şi impozitelor, diminuându-se economia subterană".

Aceştia mai spun că pentru comercianţii de produse alimentare, restaurante, cantine, creşterea valorii nominale a tichetului de masă ar însemna creşterea cifrei de afaceri, clienţi stabili, oportunităţi de dezvoltare.

Iniţiatorii mai arată că folosirea tichetelor de masă la o valoare nominală mai ridicată va creşte puterea de cumpărare a beneficiarilor şi va duce la dezvoltarea serviciilor de catering.

Peste 2.100.000 de angajaţi - aproape jumătate din populaţia angajată - beneficiază de tichete de masă, mai precizează iniţiatorii proiectului.

Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Tichete de masă 2019. Vești bune pentru MILIOANE de ROMÂNI! Ce se întâmplă cu bonurile primite de angajați.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
2019 angajatori Beneficii bonuri de masă tichete tichete de masă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 apr 22:18
Răspunde | Votează email 1 email
Cristi
Aha... când ați văzut că vă ,,scufundați”, începeți să ,,aruncați cu firimituri” în speranța că prostiți și ceva angajați din mediul privat ? ciu-ciu. Puteți voi să faceți și 30 lei bonul, voturi din privat tot nu veți avea. Până acum ne-ați ignorat pe noi cei din privat, care vă ținem pe voi trântorii neamului și pe restul aparatului bugetar, iar acum veniți cu abureli ? nu mai merge. Când o să faceți în așa fel încât ca și salariații din privat să aibă aceleași salarii și avantaje ca ,,frecătorii de mentă” (nu toți) din sistemul bugetar, atunci veți avea și voturi din partea sectorului privat. Până atunci să vă voteze bugetarii și pensionarii (dar nici pensionarii nu vă vor vota, că v-ați bătut joc și de ei). Mult a fost, puțin mai este și vine votarea...
1
EUR
4.8423
RON
13 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H