TICHETE DE MASĂ din 2019 pentru o nouă categorie de români. Bonurile de masă se trimit prin poştă

Publicat: Miercuri, 20 Martie 2019 15:42 // Actualizat: Miercuri, 20 Martie 2019 15:42 // Sursa: romaniatv.net

O nouă categorie ar putea primi tichete de masă, conform unei inițiative legislative. Propunerea legislativă a fost depusă la Senat și urmează a fi dată o decizie în acest sens. Astfel, o categorie specială de români ar putea beneficia de tichete de masă. Pentru ca acest lucru să fie posibil va fi modificată Legea 416/2001, privind venitul minim garantat în privința acordării ajutoarelor sociale.

"Tichetele, emise pe suport electronic, vor fi capabile să asigure debitarea sumelor corespunzătoare produselor solicitate de titularul tichetului pentru ajutor social la valoarea respectivelor produse, ceea ce reprezintă un avantaj important pentru această categorie de utilizatori, marea majoritate din categoria celor vulnerabili”, se spune în expunerea de motive a proiectului.

Plata ajutorului social se va face jumătate în tichete sociale, cealaltă jumătate ca și până acum, în cont, prin poștă sau numerar.

“Art. 132 va avea următorul cuprins:

(1) Plata ajutorului social se realizează după cum urmează:

a) 50% din cuantumul ajutorului social, după caz, în funcție de opțiunea beneficiarului, pe bază de mandat poștal sau în cont bancar

b) 50% din cuantumul ajutorului social sub forma tichetului pentru ajutor social.”

Tichetele sociale nu vor putea fi folosite pentru preschimbarea lor în sume de bani, pentru achiziționarea altor produse nealimentare, cum ar fi alcoolul sau țigările. Beneficiarii își vor putea cumpăra doar alimente din magazinele desemnate, și nu de la orice unitate de alimentație publică.

“Art. 135

(1) Tichetele pentru ajutor social pot fi utlizate doar în unitățile de alimentație publică cu care unitățile emitente au încheiat contracte de prestări servicii și numai pentru achiziționarea de produse alimentare.”

Inițiativa trebuie să primească avizul Guvernului și al Consiliului Legislativ pentru a intra la votul senatorilor, aceasta fiind prima cameră sesizată.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ajotoare sociale bonuri de masă tichete de masă tichete valorice
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7790
RON
26 Jan
noapte -5 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H