TICHETE DE VACANŢĂ pentru bugetari. Legea intră în vigoare

Bugetarii vor putea primi tichete de vacanţă, ce vor fi utilizate doar pentru achiziţionarea de servicii turistice pe teritoriul României. Angajatorul nu este însă obligat să acorde vouchere de vacanţă, ci doar stimulat să le includă în pachetul salarial. Legea care reglementează acordarea tichetelor de vacanţă a fost promulgată de preşedintele Traian Băsescu.

01 iul. 2014, 12:07
TICHETE DE VACANŢĂ pentru bugetari. Legea intră în vigoare

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, Decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea tichetelor de vacanţă.

Potrivit legii, bugetarii vor primi tichete de vacanţă în valoare de maxim 5.100 de lei, iar tichetele nominale vor putea fi folosite numai în ţară, inclusiv în pensiuni agroturistice.

„Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariaţilor sub formă de vouchere de vacanţă reprezintă contravaloarea a 6 salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, pentru un salariat, în decursul unui an fiscal”, prevede legea.

Bugetarii vor primi TICHETE DE VACANŢĂ. Ce valoare au şi unde pot fi folosite

Valorile nominale permise pentru voucherele de vacanţă sunt: 10, 20, 30, 40 şi 50 lei.

Legea nu obligă angajatorul să acorde tichete de vacanţă, ci doar îl stimulează să le includă în pachetul salarial.

Astfel, instituţiile publice, regiile autonome, societăţile reglementate la care statul este acţionar unic sau majoritar, societăţile şi companiile naţionale care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă pot acorda vouchere de vacanţă.

VEZI AICI TEXTUL INTEGRAL AL LEGII