Tichete educaţionale 2024. Veste bună pentru elevi, ar putea primi 500 pe lei pe card în prima zi de şcoală din 2024

Până joi, 4 ianuarie, inspectoratele școlare din 9 județe au primit tichetele, iar până sâmbătă cel târziu ar trebui livrate în toată țara. Banii ar fi trebuit să fie în posesia elevilor cu o situaţie materială precară chiar la începutul anului şcolar, pentru rechizite.

05 ian. 2024, 07:23
Tichete educaţionale 2024. Veste bună pentru elevi, ar putea primi 500 pe lei pe card în prima zi de şcoală din 2024
Când ajung tichetele educaționale în valoare de 500 de lei la elevi. Mesajul transmis de STS chiar înainte de Crăciun

Tichete educaţionale 2024. Când începe distribuirea în școli a tichetelor de 500 de lei: de luni, 8 ianuarie, părinții ar fi putea primi de la școală tichetele, acolo unde cardurile au ajuns deja sau urmează să fie distribuite, spun surse pentru Edupedu.ro.

Până joi, 4 ianuarie, inspectoratele școlare din 9 județe au primit tichetele iar până sâmbătă cel târziu ar trebui livrate în toată țara.

Până luni, când se reiau cursurile școlare urmează să fie emis un ordin de ministru comun al ministrului Fondurilor Europene și al ministrului Educației privind procedura de distribuire a cardurilor către beneficiari.

Ar trebui să primească carduri în total 486.317 de beneficiari care au fost validați deja, iar alți peste 63 de mii sunt în curs de validare și ar putea fi incluși pe listă.

Greşeala care-i suspendă pe profesori 7 ani de la catedră. Sancţiunea iniţială era excluderea de un an din învăţământ

Joi, 4 ianuarie, cardurile ajunseseră în 9 inspectorate școlare județene, fie prin Poșta Română, fie prin curier, potrivit surselor Edupedu.ro. Județele sunt: Constanța, Sibiu, Olt, Călărași, Covasna, Mureș, Harghita, Brașov, Ilfov.

Inspectoratele școlare așteaptă instrucțiuni pentru a putea să dea mai departe cardurile beneficiarilor, adică părinților și aparținătorilor legali.

Burse școlare 2024. Se schimbă iar criteriile, ce se întâmplă cu banii primiți de elevii cu medii de corigență

Tichete educaţionale 2024. Până luni, 8 ianuarie, când părinții ar putea fi chemați la școală pentru a ridica cardurile, în acele județe acestea au fost distribuite deja. Urmează să fie emis un ordin de ministru comun semnat de miniștrii fondurilor europene și educației privind procedura de distribuire a cardurilor de la școală la beneficiar. Ordinul este în procedură de avizare, mai spun sursele Edupedu.ro.

Tichete educaţionale 2024. Procedura privind distribuirea cardurilor

În OUG nr. 83/2023 nu este prevăzută clar o procedură a distribuirii cardurilor, ci una generală. Inspectoratele le transmit școlilor, iar școlile mai departe beneficiarilor. Însă nu se precizează detalii despre cum și când intră aceștia în posesia cardurilor.

“În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, prin ordin comun al ministrului investițiilor și proiectelor europene și al ministrului educației, se aprobă procedura specifică de distribuire a tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional, procedura specifică de returnare a acestora către beneficiar – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și mecanismul de implementare aferent”, scrie în OUG.

Burse școlare 2024. Se schimbă iar criteriile, ce se întâmplă cu banii primiți de elevii cu medii de corigență