Tichete Paşte 2024. Ultima strigare, cine mai poate primi bani pentru masa pascală în aceste săptămâni

Înainte de sărbători, autoritățile locale vor aloca fonduri suplimentare pentru a ajuta pe cei aflați în nevoie, prin distribuirea de tichete sociale.

15 apr. 2024, 17:04
Tichete Paşte 2024. Ultima strigare, cine mai poate primi bani pentru masa pascală în aceste săptămâni

Tichete Paşte 2024. Începând cu data de 01.04.2024, Primăria orașului Techirghiol prin Direcția de Asistență Socială, a început să primească cereri pentru atribuire „Tichete sociale Paște 2024”.

Beneficiari de tichete sociale sunt persoanele majore din categoriile vulnerabile care nu depășesc un venit de 1500 lei/persoană și depun cerere cu documentele justificative până la data de 19.04.2024. Cererile împreună cu documentele justificative se depun la Direcția de Asistență Socială cu sediul la Casa de Cultură Techirghiol, etaj I, sau pe adresa de email: [email protected]. Tichetele se vor acorda în perioada 22-30 aprilie 2024.

Documentele justificative necesare acordării de tichete sociale de Paște 2024 sunt cerere/declarație pe propria răspundere (formular la sediu), copie CI/BI pentru solicitant şi cupon pensie, cupon șomaj, cupon pensii speciale sau cupon indemnizație handicap.

Primăria Slatina a început deja să distribuie 4088 de tichete sociale de Paște

Primăria municipiului Slatina anunță demararea acțiunii de distribuire a Tichetelor Sociale de Paște începând de astăzi, 12 aprilie. Poștașii vor ajunge cu tichetele la cei 4088 de beneficiari ai acestei ediții.

Tichete Paşte 2024. Câţi bani primesc românii înainte de sărbătorile pascale

Tichete Paşte 2024. Administrația municipiului Slatina a primit 4136 cereri din partea slătinenilor pentru acordarea tichetele sociale cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Au îndeplinit criteriile de acordare 4088 persoane, respectiv: persoane cu handicap grav/accentuat/mediu; pensionari și beneficiari de indemnizații prevăzute de legi speciale cu un venit lunar net de maximum 1.400 lei; persoane fără adăpost al cărui venit net mediu lunar pe persoană este sub nivelul net al salariului minim brut pe țară garantat în plată; persoane beneficiare de venit minim de incluziune cu vârstă peste 65 ani (împliniți la data solicitării).

„Tichetele sociale, în valoare cumulată de 150 lei/beneficiar, vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de produse alimentare, produse de curățenie și igienă corporală sau a locuinței, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte. Beneficiarii vor putea valorifica tichetele sociale în cadrul unui număr de 101 unități comerciale de pe raza municipiului. Lista completă a acestor unități comerciale se va găsi în fiecare plic cu tichete sociale ce va fi distribuit beneficiarilor”, anunță Primăria Slatina.

Data la care românii vor primi tichetele pentru masa de Paște

Mai multe categorii de români vor beneficia de tichete pentru masa de Paște, oferite de statul român. A fost anunțată data la care acestea vor fi livrate. Cererile pentru tichetele acordate de stat pentru masa de Paște au avut ca termen de depunere luna aprilie 2024, la sediul Direcției Publice de Protecție Socială, fiecare judeţ având propriul calendar.

Pentru a fi eligibili, beneficiarii trebuie să îndeplinească anumite condiții, printre care să aibă venituri modeste și să completeze o cerere standardizată, prezentând actul de identitate și alte documente justificative privind veniturile lor.

Distribuirea tichetelor sociale va fi realizată de Poșta Română începând cu data de 18 aprilie 2024 și se estimează că până la data de 26 aprilie 2024 acestea vor ajunge la toți cei îndreptățiți. Suma acordată de stat poate fi utilizată exclusiv pentru achiziționarea de produse alimentare, fiind o măsură menită să ofere sprijin în perioada sărbătorilor de Paște.

Tichetele vor fi distribuite către mai multe categorii de persoane, printre care se numără cetățenii cu venit minim de incluziune, persoanele cu handicap, pensionarii cu venituri mici și cei fără venit declarat, cu vârsta peste 60 de ani.

Persoanele care beneficiază de tichetele pentru masa de Paște:

– cetățenii români cu venit minim de incluziune, conform Legii 196/2016;

– persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu;

– pensionari care dispun de venituri proprii nete mai mici sau egale cu 1.450 de lei;

– pensionari cu un venit sub sau egal pensiei sociale minime, determinată conform legislației;

– persoane cu venituri nete situate între 1.282 și 1.450 de lei;

– indivizii cu vârsta peste 60 de ani care nu au nicio sursă de venit declarată.

Fiecare beneficiar are dreptul la un singur tichet, iar sumele diferă în funcție de bugetul fiecărui județ, putând varia între 70 și 150 de lei sau să nu fie acordate deloc.

Tichete Paşte 2024. Câţi bani primesc românii cu venituri modeste de la primării în Săptămâna Mare

Tichete sociale paşte 2024. Cetățenii care au venituri reduse vor beneficia de un ajutor financiar pentru masa de Paște. Familiile interesate de aceste tichete pot depune o cerere până pe data de 10 aprilie 2024, la sediul Direcției Publice de Protecție Socială.

Cetățenii cu venituri reduse vor beneficia și anul acesta de tichete sociale pentru Paște. În Gorj, valoarea unui astfel de tichet este de 70 de lei, iar persoanele interesate de acet ajutor sunt așteptate la sediul instituției pentru a-și depune cererea.

Tichete de Paște vor primi și cei din Rovinari. Aici însă valoarea tichetului social este de 150 de lei. Cetățenii trebuie să facă o cerere către autoritățile locale și să atașeze și anumite documente pentru a beneficia de tichetele de Paște.

Tichete sociale Paşte 2024. Câţi bani primesc românii înainte de sărbătorile pascale

Tichete Paşte 2024. Se dau bani de la stat înainte de Paște 2024. Vezi cine beneficiază de tichete sociale, cu ocazia sărbătorilor pascale.

Anumite categorii de români se bucură în 2024 de tichete sociale de Paște. Iată cine beneficiază de acest ajutor din partea statului și despre ce sumă este vorba!

Anumite categorii de persoane primesc anul acesta tichete sociale, cu ocazia sărbătorilor pascale. Este vorba despre o sumă de 125 de lei pentru fiecare beneficiar.

Pentru a primi acești bani, românii care se încadrează în condițiile stabilite de către autorități trebuie să depună o cerere tip, împreună cu actul de identitate și alte documente care să confirme venitul acestora.

Tichete sociale de Paşte. Cum se pot obţine şi care sunt categoriile de beneficiari

Tichetele sociale vor fi distribuite de către Poșta Română, începând cu data de 18 aprilie 2024, în majoritatea localităților. Până pe data de 26 aprilie, banii vor ajunge la toate persoanele eligibile.

De menționat este faptul că o persoană poate primi un singur tichet, chiar dacă se încadrează în mai multe categorii, stabilite prin lege.

Cei 125 de lei de la stat pot fi folosiți doar pentru achiziționarea produselor alimentare.

Beneficiarii nu au voie să cumpere băuturi alcoolice și țigări cu acești bani.

Tichetele sociale vor fi distribuite prin intermediul Poștei Române, următoarelor categorii:

  • Românii care au un venit minim de incluziune, stabilit în baza Legii 196/2016;
  • Persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu;
  • Pensionarii care au venituri proprii, nete, mai mici sau egale cu 1.450 de lei;
  • Pensionarii care au un venit mai mic sau egal decât pensia socială minimă, stabilită prin lege;
  • Persoane cu venituri nete cuprinse între 1.282 de lei și 1.450 de lei;
  • Persoane care au peste 60 de ani și nu au nicio sursă de venit declarată.

Un detaliu extrem de important este că un beneficiar nu poate primi mai mult de un tichet. Chiar dacă se încadrează în mai multe categorii, legea spune clar că nu are voie să primească decât 125 de lei din partea statului.

Tichete sociale Paşte 2024, de azi se depun cererile. Banii sunt aduşi de poştaş în Săptămâna Mare

Banii vor ajunge, cel târziu, pe data de 26 aprilie 2024, în toate locurile din România, dar un detaliu la care nu s-au gândit autoritățile este că unii beneficiari ar putea fi catolici, iar Paștele Catolic din anul 2024 se va sărbători pe data de 31 martie. Doar cei care sunt ortodocși se vor bucura, real vorbind, de sumă, pentru că Paștele Ortodox se va celebra pe 5 mai.