Tichete sociale Paşte 2024. Alţi români au fost trecuţi pe lista iepuraşului. Ce documente trebuie depuse pentru a avea ouă roşii şi cotlet de miel de sărbătorile pascale

Tichete sociale de Paște 2024. În această primăvară, peste două milioane de români se pot aștepta la un sprijin financiar important din partea statului.

14 mart. 2024, 23:19
Tichete sociale Paşte 2024. Alţi români au fost trecuţi pe lista iepuraşului. Ce documente trebuie depuse pentru a avea ouă roşii şi cotlet de miel de sărbătorile pascale

Tichete sociale Paşte 2024. Primăria comunei Corbu anunță faptul că se pot depune solicitări pentru acordarea tichetelor sociale cu ocazia Sarbatorii Pascale 2024, pentru persoanele defavorizate, conform Legii nr.292/2011 a asistentei sociale, astfel:

  • 100 de lei pensionarilor ale căror venituri din pensie/pensii cumulate la momentul depunerii cererii sunt de pana la 1.450 lei;
    100 de lei – persoanelor cu handicap accentuat, grav,grav cu asistent personal;
    100 de lei – titularilor de Venit Minim Garantat;

Tichete Paşte 2024. Câţi bani primesc românii înainte de sărbătorile pascale

Tichetele sociale se acordă pe bază de cerere tip, care se depune şi se înregistrează la sediul Primăriei comunei Corbu din strada Principala nr. 38, la Compartimentul Asistenta Sociala și Autoritate Tutelara, în perioada 𝟏𝟏 𝐌𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞 – 𝟏𝟐 𝐀𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, de luni până joi în intervalul orar 08:30 – 14:00, respectiv în intervalul orar 08:30 – 12:00, în zilele de vineri, însoţită de urmatoarele documente justificative, după caz:

• copie act de identitate solicitant;
• copie cupon de pensie din care rezultă ca drepturile obţinute din pensie sau, după caz, din
pensii cumulate sunt cel mult egale cu 1450 de lei;
• copie certificat de încadrare în grad de handicap accentuat, grav sau grav cu asistent personal;

Distribuirea tichetelor sociale se va realiza în perioada 𝟏𝟗.𝟎𝟒.𝟐𝟎𝟐𝟒 – 𝟐𝟔.𝟎𝟒.𝟐𝟎𝟐𝟒, în programul de lucru al instituţiei, pe bază de semnătura.

 

Tichete sociale de Paște 2024 din partea statului român. Ce valoare au, cine sunt beneficiarii și în ce perioadă se depun cererile

În această primăvară, peste două milioane de români se pot aștepta la un sprijin financiar din partea statului. Autoritățile române vor emite tichete sociale de Paște pentru anumite grupuri defavorizate, ce pot fi folosite pentru achiziționarea produselor alimentare, articolelor de curățenie și igienă personală, medicamentelor, hainelor și încălțămintei. Perioada de depunere a cererilor este între 19 februarie și 15 martie 2024.

Tichete sociale de Paşte. Cum se pot obţine şi care sunt categoriile de beneficiari

Citește și: Kate Middleton, după controversele generate de ultima fotografie cu copiii ei: „Ca mulți fotografi amatori, experimentez ocazional cu editarea’. Agențiile de presă au retras-o din arhive

Tichete sociale de Paște 2024 din partea statului român

Anul acesta, statul acordă tichete de Paște românilor cu posibilități reduse. Beneficiarii acestui sprijin social sunt:

– Cei care beneficiază de venit minim de incluziune, conform Legii nr. 196/2016

– Persoanele încadrate în gradul de handicap accentuat sau grav

– Pensionarii cu venituri proprii nete sub 1.450 lei sau echivalentul valorii pensiei sociale minime în vigoare

– Persoanele cu vârsta peste 60 de ani, fără venituri

Valoarea tichetelor de Paște 2024 variază în funcție de categoria de beneficiari. Pentru a beneficia de acest sprijin, beneficiarii trebuie să furnizeze o copie și originalul actului de identitate, iar pensionarii trebuie să prezinte o copie a cuponului de pensie.

– Beneficiarii de venit minim de incluziune sau persoanele cu handicap vor primi 125 de lei per persoană

– Pensionarii cu venituri sub 1.450 lei vor primi, de asemenea, 125 lei per persoană

– Pensionarii cu venituri între 1.282 lei și 1.450 lei vor primi 75 de lei per persoană

– Persoanele cu vârsta peste 60 de ani, fără venituri, vor primi 125 de lei per persoană

Când se depun cererile pentru tichete de Paște 2024

Nora Popescu, directorul Direcției de Asistență Socială Slatina, a spus în ce interval pot fi depuse cererile pentru tichetele de Paște, anul acesta.

„În perioada 19 februarie- 15 martie se vor primi cereri pentru acordarea tichetelor de sărbători Paște. Sunt persoane cu handicap grav accentuat și mediu pensionarii și beneficiarii de legi speciale care au venituri până în 1.400 de lei. Persoanele peste 65 de ani care sunt beneficiari de venit minim de incluziune și persoanele fără adăpost’, a declarat Nora Popescu, directorul Direcției de Asistență Socială Slatina.