Tichetele de masă neutilizate în termen de un an de la emitere nu vor mai putea fi folosite la cumpărături

Tichetele de masă acordate pe card au o perioadă de valabilitate bine definită. Dacă nu sunt cheltuite în perioada de valabilitate, sumele primite pe card ca tichete de masă sunt retrase de emitent, iar beneficiarul le pierde.

12 iul. 2022, 10:52
Tichetele de masă neutilizate în termen de un an de la emitere nu vor mai putea fi folosite la cumpărături

Tichetele de masă sunt valabile numai dacă au înscrise pe suportul electronic sau stocate într-un alt mod numele și adresa emitentului, perioada de valabilitate a utilizării tichetului de masă, interdicția de a fi utilizat pentru achiziționarea de țigări sau de produse alcoolice şi numele, prenumele și codul numeric personal ale salariatului care este în drept să utilizeze tichetul de masă, potrivit avocatnet.ro.

Citeşte şi: VOUCHERE DE VACANŢĂ 2022. Lista completă a hotelurilor şi pensiunilor care acceptă tichete de vacanţă

Toate biletele de valoare, deci și tichetele de masă, pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate și numai pentru achiziționarea bunurilor și serviciilor pentru care au fost emise, așa cum stabilește Legea 165/2018.

Citeşte şi: Valorea tichetelor de masă a crescut la 30 lei, dar mulți angajați încă primesc tichete de 9,57 de lei. Care e motivul

Tichetele de masă sunt valabile în anul calendaristic în care au fost emise, cu excepția tichetelor emise în perioada 1 noiembrie – 31 decembrie, care pot fi utilizate până la data de 31 decembrie a anului următor, mai precizează sursa citată.

În cazul în care tichetele de masă nu sunt folosite în perioadele de valabilitate amintite, ele nu se mai pot folosi, fiind anulate.