Tichetele RABLA 2013 se vând pe piaţa neagră, deşi încă nu s-au emis. Ce spune ministrul Mediului

Piaţa neagră a tichetelor Rabla înfloreşte odată cu primăvara. Deşi Ministerul Mediului vrea să emită noile tichete fără intermediari, pentru a stârpi comerţul la negru, românul nu se lasă. Site-urile sunt pline cu anunţuri cu tichete Rabla 2013, deşi programul încă nu a început.

09 apr. 2013, 07:50
Tichetele RABLA 2013 se vând pe piaţa neagră, deşi încă nu s-au emis. Ce spune ministrul Mediului

Pe internet au apărut anunţuri de vânzare a tichetelor din Programul Rabla 2013, deşi acesta va demara în 15 aprilie.

Preţurile voucherelor vândute la negru pornesc de la 2500 lei, iar valoarea totală a noilor tichetele emise va fi de 1500 de euro.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, susţine însă că programul oficial va fi publicat pe site-ul ministerului Mediului pe 15 aprilie.

„Lucrăm şi analizăm foarte temeinic modul în care se va derula acest program în 2013. Va fi o singură emitere de tichete în acest an. Ce aş vrea să le transmit cetăţenilor, faptul că procedura legală va fi pe siteul Fondului pentru Mediu şi al Ministerului Mediului pe 15 aprilie. Orice altă informaţie de pe orice alt site nu are legătură cu ceea ce lucrează ministerul în momentul de faţă pentru eliminarea evaziunii, stoparea pieţei negre, în cadrul derulării acestui program. În mod cert, vom colabora cu poliţia ca piata neagră sa fie stopată şi cetăţenii vor primi toate detaliile începând cu 15 aprilie. Valoarea tichetului va fi de 6.500 de lei, aproximativ 1500 de euro”, a declarat Rovana Plumb, ministrul Mediului, marţi, la România TV.