Țigări de contrabandă transportate cu ajutorul unui cal, la Valea Vişeului. Cum a încercat traficantul să scape

Imaginația traficanților întrece orice film. Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului au prins mai mulți bărbați în timp ce transportau țigări de contrabandă cu ajutorul unui cal.

03 feb. 2023, 22:35
Țigări de contrabandă transportate cu ajutorul unui cal, la Valea Vişeului. Cum a încercat traficantul să scape

Țigări de contrabandă transportate cu ajutorul unui cal, la Valea Vişeului. Poliţiştii de frontieră maramureșeni au confiscat 10 colete care conțineau 5.000 de pachete ţigări, în valoare de 58.500 lei.

Citește și Polițiștii, revoltați de cum arată noile uniforme de 7.000 de lei: „Niște mizerii! Se scămoşează după o spălare şi se rup la purtare!”

Țigări de contrabandă transportate cu ajutorul unui cal, la Valea Vişeului

Traficanții transportau coletele pe niște crengi de brad pe care le-au legat de spatele bietului animal, însă polițiștii Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului au mai întâlnit această metodă și i-au reperat imediat.

„Bărbaţii au legat mai multe crengi de brad în spatele calului, iar pe acest ‘pat’ de crengi au aşezat cele 10 colete cu ţigări, metodă pe care colegii noştri de la Sectorul Valea Vişeului au mai întâlnit-o de-a lungul timpului. Drept urmare, poliţiştii de frontieră au intervenit, persoanele în cauză au fost somate să se oprească, însă acestea au abandonat atelajul improvizat, după care s-au dispersat în direcţii diferite. Lucrătorii noştri au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă persoanele în cauză au ignorat somaţiile şi nu s-au oprit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan.

La scurt timp, autoritățile române le-au anunțat pe cele din Ucraina, în vederea cercetării în comun a evenimentului, iar în urma inventarierii coletelor s-a constatat că acestea conţin 5.000 de pachete ţigări, în valoare de 58.500 lei.

În urma unor verificări mai amănunțite oamenii legii l-au identificat pe proprietarul calului. Acesta este un român din județul Maramureş, despre care polițiștii de Frontieră spun că este implicat în activitatea infracţională.

Ca să scape basma curată, maramureşeanul a sunat la 112 la aproximativ 2 ore de la producerea evenimentului şi a reclamat că cineva i-a furat calul din grajd.

În urma verificărilor, bărbatul a fost reținut și în prezent este cercetat pentru contrabandă.

Cât despre țigări, acestea au fost ridicate de poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului în vederea confiscării.

Polițiștii maramureșeni fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus.

Citește și Un bărbat a sunat la 112 pentru că a găsit în patul său o femeie străină. Poliţiştii au făcut o descoperire uluitoare