Timişoreanul Flavius Biea a revenit din Canada şi se bate cu un rus la Bucureşti

Pugilistul Flavius Biea va participa la o gală importantă de box, ce va avea loc pe 14 octombrie în București, la Circul de Stat. Boxerul, în vârstă de 26 de ani, urcă în ring după un an și jumătate, perioadă în care boxerul a urcat în ring doar în Canada, în trei meciuri. Flavius Biea se antrenează la Timișoara pentru cel de-al 11-lea meci la categoria profesioniști, unde va boxa cu un sportiv din Rusia. Programul galei ce cuprinde 6 dispute.

05 oct. 2016, 11:32
Timişoreanul Flavius Biea a revenit din Canada şi se bate cu un rus la Bucureşti

Dintre toate meciurile pe care le-a avut până acum, Flavius Biea a câștigat toate cele 10 lupte disputate la profesioniști, dintre ele la KO. Pugilistul e află pe locul 200 în clasamentul mondial al categoriei ușoare din 2200 de boxeri. Dacă va ieși învingător după gala de pe 14 februarie, Flavius Biea va ajunge în top 120 de boxeri din lume. Cea mai importantă luptă în cadrul galei se dă pentru centura IBF Intercontinentală la categoria pană, unde românul Viorel Simion își apără titlul în fața spaniolului Andoni Gago. Tot pe acest afiș se mai află un alt pugilist cunoscut, Bogdan Dinu.

Flavius Biea s-a născut la Arad și s-a format ca boxer la Timișoara, unde s-a antrenat cu unchiul său, Gheorghe Biea. Cele mai importante succese au venit în perioada junioratului, atunci când boxerul a cucerit un titlu european și unul mondial. Pugilistul Flaviu Biea a început cariera de sportiv în 1997, atunci când a luat și prima diplomă în box. În 2002, când Dinu Bogdan ieșise campion mondial, Flavius spera să ajungă la fel ca și el, iar succesul nu a întârziat să apară. În 2005, trei ani mai târziu, Flavius a ajuns component al lotului național de box antrenat de Titi Tudor (fostul antrenor lui Doroftei) și de către unchiul său, Biea Gheorghe, unde a câștigat titlul de campion national de box la juniori, după care a devenit campion european la juniori în Ungaria și campion mondial (Liverpool Anglia) . Flavius era cel mai promițător boxer amator din Romania. În 2006, Flavius a ieșit campion european la juniori în Albania și vice campion mondial în Turcia, medalii care l-au clasat în 2006 pe loc 1 și a fost considerat cel mai bun boxer din România pentru cotegoria sa. În 2007, Flavius a devenit campion european de tineret în Polonia, iar în 2008 a participat la campionatul european de seniori din Anglia. În timpul pregătirilor pentru olimpiada din 2012 a fost învins la puncte de Gheorghe Ionut (medaliat cu bronz în 2004 la Olimpiada de la Beijing). După această înfrângere, Flavius a plecat în Anglia, unde a boxat două meciuri la semi-profesionisti. În 2013 a revenit în țară după ce Mihai Leu l-a convins să boxeze într-o gală organizată de clubul E.C.Boxing, club unde activa Cristi Ciocan, campion european la profesioniști. În 2013, în cadrul galei Galei Evil Fight Night din 22 februarie (meciul de debut la profesioniști), la categoria welter, Flavius a câștigat din prima rundă după primele 60 de secunde.

Pe 23 august, în cadrul altei edițiii din Gala Evil Fight Night, boxerul a avut patru meciuri la profesioniști. După această experiență, pugilistul a plecat în Germania, în Hamburg, unde a susținut un 1 meci câștigat prin KO. A revenit în țară pentru a boxa pentru titlu național la profesioniști. În 20014, Flavius a fost ajutat de către Cristi Ganescu și Lucian Bute să ajungă în Canada, unde a susținut 3 meciuri. Acum se pregătește de Gala de la București și este antrenat de unchiul său și de către antrenorul Mercea Ștefan. Flavius Beia a fost în anii 2004-2005–2006-2007 campion european la box la categoria 63 de kilograme.