Timișoara a primit cu aproape 2.000 de doze de vaccin mai puțin decât era stabilit. Valeriu Gheorghiță: „Am cerut o clarificare de la Pfizer”

România a primit miercuri cea de-a treia tranşă de vaccin împotriva COVID de la Pfizer/BioNTech. Din cele 150.150 de doze, 11.700 trebuiau să ajungă la Timişoara, însă au ajuns mai puţine.

06 ian. 2021, 16:39
Timișoara a primit cu aproape 2.000 de doze de vaccin mai puțin decât era stabilit. Valeriu Gheorghiță: „Am cerut o clarificare de la Pfizer”

Autorităţile sanitare din Timişoara au anunţat că au primit cu 1.950 de doze mai puţin

Dozele de vaccin au ajuns la Timişoara cu un avion care a aterizat pe Aeroportul Internațional „Traian Vuia”, de acolo fiind transportat în cutii speciale până la centrul de stocare de la Spitalul Militar. Potrivit reprezentanților Centrului Regional de Distribuție Timișoara, au venit numai două cutii cu gheață carbonică, nu trei, cum se așteptau.

Lt. Col. Oana Coman, responsabil farmacie Spitalul Militar şi coordonator al centrului de stocare a vaccinului – „Am primit a treia tranșă de Pfizer, 9.750 de doze. Trebuiau să fie 11.700, adică trei «softboxuri» (cutii cu gheață carbonică – n.r.), noi am recepționat două, urmează să ne auzim cu reprezentanții Pfizer, momentan nu îmi răspund la telefon, o să aflăm ce s-a întâmplat”.

Dozele primite ”vor fi distribuite către cele patru județe, către DSP-urile care le solicită, adică Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin”, a adăugat Oana Coman.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, a explicat că problema distribuirii dozelor în cantitate mai mică la Timişoara e la furnizor și s-au cerut deja explicații în acest sens.

„Față de repartiția stabilită pentru fiecare centru regional de stocare, în Timișoara au ajuns 10 cutii a câte 975 de doze, în loc de 12 cutii. Am cerut o clarificare de la compania Pfizer referitor la acest aspect și așteptăm un răspuns. Această cantitate de vaccinuri va fi livrată fie separat, înainte de următoarea tranșă, fie împreună cu tranșa de săptămâna viitoare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă pentru Libertatea.

România a primit încă 150.000 de doze de vaccin anti-Covid-19

România a primit miercuri dimineață alte 150.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, din cota pe care o are repartizată, pentru luna ianuarie, prin mecanismul comun al Uniunii Europene. 40.000 de doze au fost aduse la București cu o aeronavă care a aterizat miercuri dimineață pe Aeroportul Henri Coandă.

Aceasta este cea de-a treia tranșă de vaccin care ajunge în România. Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 au ajuns în România de Crăciun. A doua tranşă a cuprins 140.500 de doze de vaccin.