Timişoara are un nou primar, Dominic Fritz: „Nu vă aşteptaţi ca primarul să schimbe totul. Lucrurile nu se schimbă peste noapte”

Dominic Fritz, candidat USR-PLUS la Primăria Timişoarei, a câştigat alegerile. Acesta a sărbătorit victoria alături de susţinătorii săi în Piaţa Victoriei din oraş.

RomaniaTV.net
27 sept. 2020, 20:23
Timişoara are un nou primar, Dominic Fritz: „Nu vă aşteptaţi ca primarul să schimbe totul. Lucrurile nu se schimbă peste noapte”

„Ai spus că nu putem câştiga. Dar am încercat şi am reuşit. De azi ştergem cuvintele nu se poate din vocabularul Timisioarei. De azi nu ne mai lăsăm paralizaţi de frică că suntem singuri acolo pentru că nu mai suntem. Dragi timişoreni, mulţumesc! Mulţumesc pentru votul vostru, pentru încrederea voastră, pentru energia voastră. Voi sunteţi inspiraţia care a făcut că această campanie să reuşească” , a declarat noul primar al Capitalei.

„Mulţumesc. Vreau de acum să şi mulţumesc şi delegaţilor care încă numără voturile în secţie, încă nu ştim rezultatul final. Timişoară astăzi a scris din nou istorie. Timişoara astăzi a înfăptuit o nouă revoluţie. Astăzi Timişoara a încheiat, prin vot, definitiv perioada de tranziţie de 30 de ani. Şi e o onoare incredibil de mare pentru mine că m-aţi ales primarul vostru. Un om care a venit pentru prima dată aici în 2003, care nu vorbeam niciun cuvânt în română. Pentru prima oara, România a ales un primar care nu s-a născut în România”, a declarat Dominic Fritz.

„Timişoara nu a scris istorie în România, ci în toată Europa. Un oraş european a ales un primar european. România aparţine Europei, administraţia noastră va fi un model pentru toată România, pentru administraţie deschisă şi transparentă. Vreau să spun: voi fi primarul tuturor timişorenilor şi în acest sens vreau să mă adresez şi celor care nu m-au votat. O să mă lupt în fiecare zi să câştig şi încrederea voastră” , a susţinut Dominic Fritz.

Citeşte şi: EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2020 Timişoara. Nicolae Robu îşi recunoaşte înfrângerea. „Nu ştiu de ce am pierdut şi nici nu mă frământă”

„Nu va fi uşor, lucrurile nu se pot schimba peste noapte. Nu aşteptaţi ca primarul să schimbe totul, fiţi parte din schimbare. Această campanie nu ar fi fost posibilă fără o echipă uriaşă. O echipă care nu a fost alimentată de bani, ci de dorinţa adevărată şi sinceră de a schimba Timişoara. Vreau să mulţumesc tuturor voluntarilor, vreau să mulţumesc tuturor care au mobilizat oamenii la vot” , a declarat acesta.

Nicolae Robu şi-a recunoscut înfrângerea, declarând că a pierdut alegerile la Primăria Capitalei. 

„S-au numărat 15% din voturi, dar e deja relavant. Am pierdut. Diferenţa este mare. Surprinzător de mare, ceea ce înseamnă că aşteptările timişorenilor sunt altele.”, a spus Nicolae Robu.