Timofti despre elicopterul SMURD păbuşit: Este un moment trist pentru cetăţenii de o parte şi de alta a Prutului

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, şi-a exprimat profundul regret în legătură cu prăbuşirea, joi, a unui elicopter al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), în satul Haragâş, raionul Cantemir, soldată cu pierderi de vieţi omeneşti.

02 iun. 2016, 18:26
Timofti despre elicopterul SMURD păbuşit: Este un moment trist pentru cetăţenii de o parte şi de alta a Prutului

„Îmi exprim profunda compasiune şi transmit condoleanţe familiilor membrilor echipajului SMURD, care şi-au pierdut viaţa încercând să salveze o altă viaţă. Este un moment trist pentru cetăţenii de o parte şi de alta a Prutului şi pentru mine personal”, arată Timofti, într-un mesaj postat pe site-ul preşedinţiei.

La rândul său, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) de la Chişinău transmite sincere condoleanţe şi gânduri de profundă compasiune statului român şi familiilor îndurerate, pentru pierderea celor patru angajaţi SMURD.

Citeşte şI: Klaus Iohannis transmite condoleanţe familiilor victimelor accidentului din Moldova

„Activitatea SMURD în Republica Moldova este una de apreciat la cel mai înalt nivel, având o contribuţie incontestabilă pentru fiecare intervenţie realizată pe teritoriul ţării noastre. Tragicul accident de astăzi este regretabil pentru ambele state, fiind o pierdere incomensurabilă pentru noi toţi”, subliniază MAI moldovean.

Un mesaj de condoleanţe a fost transmis şi de Ministerul Apărării de la Chişinău: „Dumnezeu să-i ierte pe cei patru eroi, care au murit la datorie, încercând să salveze vieţi”.

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit joi în zona raionului Cantemir, localitatea Haragâş din Republica Moldova. În accident au murit patru persoane — pilotul, copilotul, un medic şi un asistent.