Timpul de aşteptare în staţiile de metrou va scădea de astăzi. Alte şase garnituri de metrou, scoase pe traseu după ce Metrorex a ajuns la un acord cu Alstom, firma care se ocupă de mentenanţă

Metrorex a anunţat marţi că a ajuns la un acord cu Alstom Transport S.A., firma care prestează în baza unui contract servicii de mentenanță și salubritate pentru metroul bucureştean.

16 aug. 2022, 09:44
Timpul de aşteptare în staţiile de metrou va scădea de astăzi. Alte şase garnituri de metrou, scoase pe traseu după ce Metrorex a ajuns la un acord cu Alstom, firma care se ocupă de mentenanţă

Timpul de aşteptare în staţiile de metrou vor scădea de astăzi. Alte şase garnituri de metrou vor fi scoase pe traseu în urma unui nou acord între Metrorex şi Alstom Transport S.A., firma care se ocupă de mentenanță și salubritate la  metroul bucureştean.

Citeşte şi: Criza energetică afectează metroul din Bucureşti. Niciun furnizor de energie electrică nu vrea să vândă curent Metrorex

„În urma discuțiilor purtate cu Alstom S.A. și a plății unor facturi pentru prestații de mentenanță aferente anului 2022, s-a dispus introducerea în circulație a 6 trenuri suplimentare, începând cu data de astăzi, 16.08.2022.

În acest context, intervalul de succedare între trenuri va scădea la 9 – 10 minute, pe toată rețeaua de metrou fiind introdus un număr de 40 trenuri”, a transmis conducerea Metrorex, într-un comunicat de presă.

De marţi, numărul garniturilor de metrou care vor circula pe Magistralele 1 şi 3 va fi suplimentat cu patru trenuri. Pe Magistrala 2 vor fi puse în circulaţie alte două trenuri.

Citeşte şi: După pandemie, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019

Problemele de la metrou au apărut în urmă cu o lună din cauza unor datorii mari înregistrate de Metrorex. Mai multe garnituri de metrou nu au mai putut fi scoase pe traseu, lucru care a dus la perioada mari de aşteptare în staţii pentru călători.

Mai exact, Metrorex avea de plătit aproape 160 de milioane de lei către Alstom Transport. În 2021, singura factură achitată a fost pentru luna ianuarie, fiind emisă cu mai multe luni în urmă.

Oficialii Alstom au tras un semnal de alarmă încă din iunie în legătură cu sumele restante.

„Metrorex ne datorează peste 33 de milioane euro. Această sumă corespunde unui an de plăţi restante. Între timp, am suportat toate costurile: ne-am plătit furnizorii la zi, am plătit salariile angajaţilor la zi. Din suma totală datorată, de peste 160 de milioane de lei, echivalentul a 33 de milioane de euro, peste 140 de milioane de lei provin din contractul anterior, pentru servicii prestate în cursul anului 2021, iar 20 de milioane de lei pentru facturi restante în contractul început la 1 ianuarie 2022. Câte companii îşi permit să continue să lucreze fără să fie plătite timp de un an?”, a declarat pentru News.ro preşedintele Alstom pe Europa, Gian Luca Erbacci.