Timpul petrecut pe Facebook şi Instagram va fi limitat. Motivul pentru care utilizatorii riscă suspendarea conturilor

Facebook a anunţat că va schimba algoritmul aplicaţiilor sale în aşa fel încât adolescenţii să nu mai urmărească conţinut sensibil. Cercetările interne ale companiei arată că reţeaua Instagram afectează sănătate mintală a copiilor. Mai mult, gigantul american a introdus şi noi măsuri opţionale de control prin care părinţii îi pot supraveghea pe adolescenţi.

14 oct. 2021, 23:59
Timpul petrecut pe Facebook şi Instagram va fi limitat. Motivul pentru care utilizatorii riscă suspendarea conturilor

Timpul petrecut pe Facebook şi Instagram va fi limitat. Instagram a anunţat că pregăteşte două măsuri menite să protejeze adolescenţii. Una dintre acestea vizează conţinutul, iar o alta este funcţia de pauză de Instagram.

Astfel, aplicaţia va emite o notificare pentru adolescenții care folosesc prea mult Instagram.

Un director executiv al Facebook a anunţat încă de duminică că în cadrul companiei vor fi aplicate noi măsuri pentru aplicațiile sale pentru a-i determina pe adolescenți să se îndepărteze de conținutul dăunător. Decizia este aplicată în contextul în care legislatorii americani analizează modul în care Facebook și Instagram afectează sănătatea mintală a tinerilor, conform Businessinsider.

Citeşte şi: Facebook va considera jurnaliștii și activiștii drept persoane publice „fără intenția lor”. Care sunt consecințele

Timpul petrecut pe Facebook şi Instagram va fi limitat. Cum va funcţiona pauza de Instagram

De asemenea, Nick Clegg, vicepreședintele pentru afaceri globale al Facebook,a anunţat că este deschis faţă de ideea de a permite autorităţilor de reglementare să aibă acces la algoritmii Facebook care sunt folosiți pentru a amplifica conținutul.

„Vom introduce ceva care cred că va face o diferență considerabilă, și anume, atunci când sistemele noastre vor vedea că adolescentul se uită la același conținut de nenumărate ori și este vorba de un conținut care ar putea să nu fie favorabil bunăstării sale, îl vom îndemna să se uite la alt conținut”, a declarat Clegg, conform Alephnews.

În plus, se va introduce funcţia prin care adolescenții vor fi îndrumaţi să ia pur și simplu o pauză de la utilizarea Instagram.

Audieri în Senatul SUA, după ce s-a aflat că Instagram poate dăuna sănătăţii mintale a tinerilor

Săptămâna trecută, senatorii americani au audiat reprezentanţii reţelei Facebook cu privire la planurile de a proteja mai bine tinerii utilizatori în aplicațiile sale. Cercetări interne au arătat că gigantul social media era conștient de modul în care aplicația Instagram dăuna sănătății mentale a tinerilor.

Senatoarea democrată Amy Klobuchar a pledat pentru o mai mare reglementare împotriva companiilor de tehnologie precum Facebook.

„M-am săturat să tot aud aveți încredere în noi și este timpul să protejăm acele mame și acei tați care s-au luptat cu copiii lor care au devenit dependenți de platformă și au fost expuși la tot felul de lucruri rele”, a declarat Klobuchar pentru CNN.

Nick Clegg a precizat că Facebook și-a suspendat recent planurile de dezvoltare a Instagram Kids, destinat preadolescenților, și a introdus noi controale opționale pentru ca adulții să supravegheze adolescenții.

Citeşte şi: O fostă directoare Facebook lansează acuzaţii grave: „Aplicațiile companiei sunt dăunătoare pentru copii, alimentează diviziunile și slăbesc democrația”