Tineri bătuţi de hoţii de lemne. „Mi-au tras câţiva pumni, mi-au spart capul”

Doi tineri au fost atacați de presupuși hoți de lemne, după ce au vrut să verifice dacă transportul e legal. S-a intamplat la Orăștie, iar agresorii sunt căutați de poliție

25 feb. 2021, 23:35
Tineri bătuţi de hoţii de lemne. „Mi-au tras câţiva pumni, mi-au spart capul”
Tineri bătuţi de hoţii de lemne. "Mi-au tras câţiva pumni, mi-au spart capul"

Tineri bătuţi de hoţii de lemne. Mai multe camioane pline cu bușteni au fost parcate pe o stradă de la marginea municipiului Orăștie. Trei tineri au văzut mașinile și au vrut să vadă dacă lemnul era sau nu transportat legal. Când s-au apropiat să fotografieze camioanele, au fost atacați.

Tineri bătuţi de hoţii de lemne. „Au vrut să mă tragă în curte la ei, ca să mă bată”

„Mergeți să lucrați, nu mă urmăriți. Îs camioanele mele. Cu ce drept le fotografiezi, ce ești fotograf?”, strigă unul dintre cei cinci atacatori, care spune că este patronul și proprietarul camioanelor.

Bărbatul a tras de hainele unuia dintre tineri până când l-a lăsat la bustul gol, apoi i-a spart capul și luneta mașinii.

„Eu stau în zonă și văd de ani de zile camioanele cu lemn care trec. Cele din seara aia aveau cod (n.r. – aviz), dar erau pline ochi. Mi-am dat seama că e ceva în neregulă. Am vrut să-i fotografiem, dar au sărit pe noi. Au vrut să mă tragă în curte la ei, ca să mă bată. Mi-au tras câțiva pumni, dar m-am smucit și am rămas dezbrăcat. Telefonul era în geaca pe care patronul o flutura și până la urmă cu el mi-a spart capul”, povestește Bogdan Pătrașcu, 19 ani, unul dintre tinerii bătuți, potrivit Rise Project.

Citeşte şi Activist de mediu din Suceava, atacat cu bâte de hoţii de lemne. „Să vină Poliţia! Ne omoară acum!”

Fratele lui Bogdan este cel care a filmat totul. Şi el a fost alergat şi bătut.

Tinerii au sunat la 112. Ei spun că au fost legitimați de polițiști și duși la secție, în timp ce agresorii nu au fost intrebați nimic.

„Mi-am dat seama că șeful echipajului se cunoaște foarte bine cu cei care ne-au agresat. Le vorbeau la persoana a doua. (…) Sugerau să nu facem plângere și să o dăm la pace cu agresorii, că au greșit și ei. Nu au verificat transportul de lemn și nici nu l-au măsurat”, povesteşte Bogdan Pătrașcu pentru sursa citată mai sus.

Purtătorul de cuvânt al Poliției din Orăștie, Bogdan Nițu, susține că agresorii nu au fost legitimați, fiindcă plecaseră deja de la fața locului. Agenții au mai găsit acolo doar victimele și un camion.

Citeşte şi Pădurar atacat de hoţii de lemne. A fost lovit cu o bâtă în cap

„Este un dosar penal în lucru pentru loviri sau alte violențe și distrugere. (…) Cercetările continuă în vederea identificării autorilor. (…) Există un cerc de suspecți.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Orăştie.

 


loading...