Tineri reţinuţi după ce s-au filmat cum trăgeau cu arma şi au postat imaginile pe Facebook: „Așa vă împușc pe toți, bă!”

Doi tineri din judeţul Gorj au fost reţinuţi după ce unul dintre ei a postat pe reţele de socializare imagini în timp ce trăgea în aer cu un pistol neletal, cu gaz. Poliţiştii au stabilit că tinerii nu aveau autorizaţie pentru astfel de arme.

04 ian. 2023, 13:21
Tineri reţinuţi după ce s-au filmat cum trăgeau cu arma şi au postat imaginile pe Facebook: „Așa vă împușc pe toți, bă!”

Doi tineri din Gorj au fost reţinuţi nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și uz de armă fără drept. Poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Stoina, judeţul Gorj, s-au sesizat din oficiu după ce un tânăr de 24 de ani, din comuna Bustuchin, a publicat pe Facebook două clipuri video în care manipulează un pistol, executând foc în plan vertical. Filmările erau însoțite de mesaje de amenințare.

„Vă iau ca pe iepuri”, „Stați cuminți invidioșilor”, „Așa vă împușc pe toți, bă!” sunt câteva din mesajele postate de tânărul care se crede în filme cu mafioți, potrivit gorjeanul.ro.

Citeşte şi: Scandal în stradă cu împuşcături şi petarde de faţă cu poliţiştii

Comportamentul tânărului din Valea Pojarului, comuna Bustuchin a atras atenția organelor de poliție, IPJ Gorj demarând o anchetă în acest sens.

Citeşte şi: Tânără aproape dezbrăcată şi cu sânge pe mâini, găsită pe o stradă din Baia Mare

Tânărul de 24 de ani, recent întors di străinătate, dar şi iubita lui au fost reţinuţi.

„La data de 3 ianuarie a.c., ora 09:00, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Stoina s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la aceeași dată, în intervalul 03:00-07:00, un tânăr de 24 de ani, din comuna Bustuchin a publicat pe o rețea de socializare două clipuri video, în care manipulează un pistol, executând foc în plan vertical.

În urma verificărilor efectuate a rezultat că este vorba despre o armă neletală cu gaz, supusă autorizării, având destinația autoapărare.

Arma și 20 de tuburi cartuș, calibru 9mm, având capsa percutată, precum și alte 7 cartușe cu gaz, având capsa nepercutată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Întreaga activitate infracțională s-a desfășurat la locuința surorii tânărului și a concubinului acesteia, un tânăr de 24 de ani, din localitatea Bustuchin. Din cercetări a reieșit că tinerii nu sunt autorizați pentru a purta, deține sau folosi arme letale sau neletale.

În urma administrării probatoriului, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a celor doi tineri, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și uz de armă fără drept.

În cursul zilei de mâine (miercuri), cei doi tineri vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești, cu propuneri legale”, a transmis IPJ Gorj.