Tinerii în vârstă de până la 30 de ani şi femeile însărcinate, sfătuiţi să se vaccineze numai cu serul Pfizer. Ce riscă cei care se vaccinează cu Moderna

Comisia germană a Vaccinării recomandă tinerilor în vârstă de până la 30 de ani şi femeilor însărcinate să se vaccineze doar cu vaccinul Pfizer. Vaccinarea cu Moderna a provocat miocardită în rândul persoanelor din această categorie.

10 nov. 2021, 15:33
Tinerii în vârstă de până la 30 de ani şi femeile însărcinate, sfătuiţi să se vaccineze numai cu serul Pfizer. Ce riscă cei care se vaccinează cu Moderna

Tinerii în vârstă de până la 30 de ani şi femeile însărcinate sunt sfătuiţi de Comisia germană a Vaccinării ( STIKO) să se vaccineze numai cu serul de la Pfizer.

Tinerii în vârstă de până la 30 de ani şi femeile însărcintate, sfătuiţi să se vaccineze numai cu vaccinul Pfizer

Citeşte şi Cum vor medicii din Timişoara să-i convingă pe oameni să se vaccineze: „Am făcut tot ce se putea în spital, dar, probabil, nu aici trebuia dusă bătălia

Vaccinarea cu Moderna a cauzat inflamaţii, ”în principal benigne”, ale muşchiului cardiac şi pericardului, atât la femei, cât şi la bărbaţi în vârstă de până la 30 de ani. Acest risc nu există, însă, în cazul persoanelor în vârstă de peste 30 de ani.

De asemenea, Comisia Vaccinării recomandă ca imunizarea femeilor însărcinate să se facă numai cu Pfizer-BioNTech.

STIKO recomandă ca în cazul unei vaccinări cu o primă doză de vaccin anticovid Moderna, rapelul şi doza ”booster” este necesar să fie realizate cu vaccin BioNTech-Pfizer.

Dintre cele aproximativ 121,4 milioane de doze de vaccin anticovid administrate în Germania, 92 de milioane de doze sunt Pfizer-BioNTech, iar 10,3 milioane sunt Moderna, potrivit Institutului Robert Koch (RKI), potrivit News.ro. 

CNCAV, despre vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ai: Eficienţa este de 90,7%

Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis, miercuri, informaţii despre vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani şi prciează că, potrivit studiilor, vaccinul Pfizer administrat în două doze are o eficienţă de 90,7%.

„De ce este importantă vaccinarea copiilor?
Studiu: Două doze de 10 micrograme (μg) de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech (BNT162b2) administrate la interval de 21 de zile au fost sigure, imunogene și au asigurat o eficiență de 90,7% împotriva Covid-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.
Evaluarea Comirnaty – Pfizer BioNTech la copii a fost efectuată din mai multe motive”, anunţă CNCAV.

Potrivit CNCAV, odată cu prioritizarea grupelor mai mari de vârstă pentru vaccinare, ”copiii de vârstă şcolară reprezintă acum un procent tot mai mare de cazuri şi spitalizări faţă de începutul pandemiei, iar focarele din şcoli au o frecvenţă tot mai mare”.

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 10 noiembrie 2021. 6000 de cazuri noi, dar peste 400 de morţi în 24 de ore şi un singur loc liber la ATI. Lista incidenţei pe localităţi