Tipurile de personalitate şi dieta: Ce mănâncă extrovertiţii şi nevroticii

Afla mai multe despre modul in care personalitatea afecteaza ceea ce mananci si cum se poate schimba dieta ta in functie de trairile pe care le ai.

RomaniaTV.net
01 apr. 2015, 09:50
Tipurile de personalitate şi dieta: Ce mănâncă extrovertiţii şi nevroticii

Daca te-ai intrebat vreodata de ce prietena ta cea mai buna se satura cu o singura patratica de ciocolata in timp ce tu esti predispusa sa dai gata intreaga ciocolata, ia in considerare diferentele de personalitate care exista intre voi doua.

Cercetatorii de la Institutul Federal Elvetian de Tehnologieau terminat la jumatatea lunii martie un studiu in care au examinat daca trasaturile de personalitate la 1000 de persoane s-au corelat cu anumite modele de alimentatie. Iar rezultatele obtinute au fost foarte interesante.

Citeşte şi Cea mai simplă dietă: Regimul celor trei „nu”

Folosind lista de 5 trasaturi de personalitate pe care psihologii o folosesc pentru a ne clasifica pe noi toti, oamenii de stiinta au descoperit ca comportamentele noastre inerente au un efect puternic atunci cand ne este usor sa mancam sanatos sau, din contra, ne luptam sa tinem o dieta pana la capat.

Autorul studiului, Carmen Keller, spune ca ea si colegii ei au descoperit ca trasaturile de personalitate ale unui individ determina, intr-adevar, DE CE el sau ea mananca si CE anume mananca.

1. Extrovertita

Daca tu esti extrovertita, inseamna ca esti: volatila/usor de incantat; sociabila, comunicativa, categorica si expresiva din punct de vedere emotional.

Tu mananci in acest caz: In timp ce personalitatile extrovertite le determina pe aceste persoane sa relationeze mai usor cu ceilalti – ceea ce este in general bine pentru sanatate – te bazezi pe indicii externi care ti-ar putea compromite silueta.

Citeşte şi Alege o culoare ca să-ţi spun ce personalitate ai şi cum va decurge viaţa ta pe viitor

Oamenii extrovertiti consuma adeseori mai multa carne, alimente dulci, alimente sarate si bauturi indulcite cu zahar. Persoanele extrovertite mananca alimente care nu sunt sanatoase, mai ales pentru ca au un grad mare de sociabilitate.

2. Agreabila

Daca tu esti agreabila, inseamna ca esti: de incredere, altruista, buna si afectuoasa.

Tu mananci in acest caz: Studiul a constatat ca persoanele agreabile mananca mai putina carne, lucru care indica o atitudine de simpatie fata de animale. Oamenii agreabili tind sa urmeze multimea, sa se ia dupa „instinctul de turma”. Daca esti agreabila si te afli intr-un mediu sanatos, asta poate fi un lucru pozitiv. Dar tendinta ta de a le face pe plac oamenilor inseamna ca s-ar putea sa adopti niste alegeri indoielnice atunci cand esti cu un grup „nesanatos”, pentru a evita conflictul.

Citeste mai mult pe feminis.ro.