Tir încărcat cu oxid de aluminiu, implicat într-un accident pe DN 7

Un TIR încărcat cu azot a fost implicat într-un accident pe DN 7, între Piteşti şi Râmnicu-Vâlcea. Traficul în zonă a fost blocat.

RomaniaTV.net
09 mart. 2017, 15:29
Tir încărcat cu oxid de aluminiu, implicat într-un accident pe DN 7

Drumul Naţional 7 a fost blocat, joi, între Piteşti şi Râmnicu Vâlcea, după ce un TIR a derapat şi a intrat într-un cap de pod, în localitatea Valea Ursului. Iniţial s-a spus că autotrenul transporta azotat de amoniu, însă ulterior s-a revenit asupra acestei informaţii, care a fost infirmată. TIR-ul era încărcat de fapt cu oxid de aluminiu în stare pură, care nu este periculos, au constatat autorităţile, după ce au verificat documentele autovehiculului. Iniţial, s-a anunţat că în camion sunt saci cu azotat de amoniu, motiv pentru care zona a fost blocată întrucât se presupunea că există risc de explozie.

Iniţial, pompierii şi poliţiştii au luat măsura închiderii drumului şi devierii traficului rutier, în condiţiile în care s-a crezut că încărcătura constă în azotat de amoniu. După lămurirea situaţiei, circulaţia rutieră a fost reluată, pe un fir alternativ, în ambele sensuri pe DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea, la kilometrul 124.

Accidentul s-a produs joi după-amiază, pe DN7, în zona localităţii Valea Ursului. O parte din încărcătura de 24 de tone a ajuns pe pământ, în apropierea şoselei, iar din rezervor s-a scurs combustibil. În aceste condiţii, autorităţile, care fuseseră anunţate că în camion era azotat de amoniu, au decis blocarea drumului, pompierii delimitând o zonă de protecţie.

Şoferul autotrenului, un cetăţean turc în vârstă de 54 de ani, a fost rănit, suferind multiple traumatisme, inclusiv la cap. El a fost preluat de echipajul de terapie intensivă mobilă şi dus la spital. „Este conştient, cu traumatism cranio cerebral, dureri ale membrului inferior şi de torace. A primit îngrijiri medicale de la colegii mei de pe echipajul de terapie intensivă mobilă, fiind transportat la Spitalul Judeţean Argeş”, a declarat Mădălina Epure, purtător de cuvânt al ISU Argeş.

Traficul pe DN7, la kilometrul 124, a fost oprit şi deviat temporar pe ruta A1 – DN7C Piteşti – Curtea de Argeş – DN73C – DJ 678A Tigveni- Poenari – DN7 Morăreşti.