TIR ucrainean, răsturnat pe DN 85, în Suceava

Un TIR s-a răsturnat sâmbătă pe E85, la Ratoş, iar alte două autoturisme au fost implicate în accident.

RomaniaTV.net
25 ian. 2014, 12:19
TIR ucrainean, răsturnat pe DN 85, în Suceava

Şeful ISU Suceava, Dan Hoffman, a declarat că TIR-ul, înmatriculat în Ucraina, a eşuat în încercarea de a face o depăşire neregulamentară şi s-a răsturnat pe o parte, în şanţ, în afara părţii carosabile. TIR-ul, în condiţii de viscol şi polei, a încercat să depăşească o autoutilitară şi a lovit un autoturism care circula regulamentar din sens opus.

Din primele cercetări, se pare că şoferul autoturismului, dar şi cel al TIR-lui au tras dreapta de volan, pentru a evita coliziunea, dar TIR-ul a atins în timpul acestor manevre atât autoturismul, cât şi autoutilitara, după care s-a răsturnat pe o parte, în afara carosabilului.

Şoferul autoturismului acroşat a fost rănit uşor şi acuza dureri de cap în urma accidentului, fiind transportat la spital.

Cercetările sunt efectuate de poliţiştii de la Poliţia Siret şi de cei ai Serviciului Judeţean Rutier Suceava pentru a se stabili împrejurările producerii evenimentului rutier. În zonă se acţionează cu utilaje pentru scoaterea TIR-ului din şanţ, circulaţia nefiind întreruptă.