TIRURI DE RACHETĂ, lansate asupra Misiunii ONU în Mali

Misiunea Naţiunilor Unite în Mali a anunţat că trei persoane au fost ucise şi alte 12 rănite, într-un atac cu rachete asupra unei baze ONU din oraşul Kidal, situat în nord-estul ţării, relatează Associated Press.

08 mart. 2015, 10:49
TIRURI DE RACHETĂ, lansate asupra Misiunii ONU în Mali

Misiunea ONU a precizat într-un comunicat că peste 30 de rachete şi obuze au lovit baza ONU din Kidal, duminică dimineaţă, în jurul orei 5.40 (7.40, ora României).

Un soldat ONU şi doi civili au fost ucişi în atacul cu rachete, care a provocat de asemenea rănirea a 12 persoane, potrivit Misiunii Naţiunilor Unite.

ONU a precizat că rachetele au fost lansate de la aproximativ doi kilometri de bază, iar forţele Naţiunilor Unite au ripostat.

Atacul nu a fost revendicat imediat, dar gruparea extremistă islamistă Ansar Dine a revendicat un atac similar asupra trupelor ONU din Kidal, în septembrie 2014.

Sâmbătă dimineaţă, cinci persoane, printre care un cetăţean francez şi un ofiţer belgian al Uniunii Europene, au fost ucise într-un atac armat comis de cel puţin o persoană mascată, într-un club frecventat de străini în capitala statului Mali, Bamako. Nouă persoane au fost rănite în atacul armat, printre care şi doi soldaţi elveţieni din cadrul misiunii ONU.