Titi Aur: Bărbaţii, mai periculoşi decât femeile în situaţii limită la volan. Instinctul nu poate fi controlat

Titi Aur, expert în conducere defensivă şi fost pilot de raliuri, a explicat de ce bărbaţii sunt mai periculoşi la volan decât femeile.

17 aug. 2022, 10:57
Titi Aur: Bărbaţii, mai periculoşi decât femeile în situaţii limită la volan. Instinctul nu poate fi controlat

Bărbaţii sunt mai periculoşi decât femeile în situaţii limită la volan, o arată studiile.

„Toate testele, toate studiile, au arătat că bărbaţii evită pericolele prin stânga, femeile prin dreapta. Adică dacă maşina din faţă frânează brusc, iar cel din spate frânează, dar nu se poate opri până la cel din faţă, instinctul unui bărbat va fi să tragă stânga de volan, instinctul unei femei va fi să tragă dreapta. Bărbaţii intră pe contrasens, indiferent ce vine din faţă. Că vine tirul, buldozerul, nu contează”, a spus Titi Aur, într-un interviu pentru DC NEWS.

Citeşte şi: Cum putem economisi combustibil. Sfaturile lui Titi Aur pentru șoferi după explozia prețurilor la carburanți

Asta înseamnă că un bărbat este mai periculos decât o femeie într-o situaţie limită la volan, mai spune fostul pilot de raliu.

„Femeia, cel puţin, instinctiv, va frâna şi va trage de volan spre dreapta. Bărbatul trebuie să ştie că pentru el devine mai importantă păstrarea distanţei de 2-3 secunde faţă de maşina din faţă.

Instinctul nu poate fi controlat. Dar gesturile sau modul în care conduci până se ajunge la acel instinct pot fi controlate. Dacă stai la mai puţin de 2 secunde distanţă faţă de maşina din faţa ta, poate nu va fi nicio problemă timp de ani buni, sute, mii de kilometri. Poţi conduce aşa! Până se întâmplă o dată acel ceva.

Cele 2 secunde înseamnă că eşti la o distanţă egală cu jumătatea vitezei de rulare faţă de maşina din faţă. Dacă mergi cu 50 km/h, eşti la 25 de metri faţă de maşina din faţă, şi tot aşa. Cele două secunde se numără cel mai bine spunând aşa: 1001, 1002”, a explicat Titi Aur.

Citeşte şi: La ce să fii atent atunci când cumperi o maşină. Sfaturile lui Titi Aur