Titi Aur, despre decesul pilotului Adrian Cernea: „Ghinionul lui. Un şofer normal nu are ce să caute acolo”. Lucian Bode anunţă dosar penal pentru ucidere din culpă

Titi Aur a spus de ce nu a fost anulat concursul de off-road în urma căruia a murit Adrian Cercea, fost campion naţional. Reamintim că maşina pilotului de raliuri a fost luată de viitură în timpul unui concurs de off-road în Bacău. Ministrul de Interne a anunţat că în acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

21 iun. 2021, 09:05
Titi Aur, despre decesul pilotului Adrian Cernea: „Ghinionul lui. Un şofer normal nu are ce să caute acolo”. Lucian Bode anunţă dosar penal pentru ucidere din culpă
Titi Aur, despre decesul pilotului Adrian Cernea: "Ghinionul lui. Un şofer normal nu are ce să caute acolo"

Titi Aur a explicat de ce nu a fost anulat din cauza vremii nefavorabile concursul de off-road în urma căruia şi-a pierdut viaţa pilotul Adrian Cernea.

Titi Aur: „Un cod portocaliu în vigoare, pentru această competiție nu a însemnat ceva special”

„De ce nu s-a anulat acest eveniment? Tocmai acesta este specificul acestei competiții off-road, tocmai să se treacă prin zone greu accesibile, prin care un șofer normal nu are ce să caute. Atunci se ia decizia în funcție de posibila gravitate a situației, dar cum era un cod portocaliu în vigoare, pentru această competiție nu a însemnat ceva special.

Din păcate, un campion, un pilot foarte, foarte bun, ghinionul lui a fost exact atunci când treceau prin acea vale a Oituzului, deși trecuseră mulți alți concurenți în față, când au trecut ei, a venit viitura puternică.

Valul puternic i-a surprins, erau fix în poziția în care nu au reușit să treacă repede, mașina a fost răsturnată, copilotul a reușit să iasă, dar pilotul, nu știm din ce motive exact, nu a reușit să-și deschidă centura, a decedat”, a declarat cunoscutul pilot român, potrivit Realitatea Plus.

Citeşte şi EXCLUSIV | Diana Şoşoacă, atac nimicitor la adresa lui Arafat după moartea pilotului Adrian Cernea. „Mâinile lui sunt pline de sânge. Nu e în stare să-şi dea demisia”

Ministrul de Interne a anunţat că în cazul morţii pilotului a fost deschis dosar penal de cercetare pentru ucidere din culpă.

„Referitor la tragedia din Bacău, unde un autoturism care participa la un concurs de off road a fost surprins de o viitură pe râul Oituz şi pilotul a decedat, nu pot să nu îmi exprim nedumerirea faţă de faptul că acest concurs nu a fost oprit de către organizatori, deşi existau avertizări că situaţia hidro-meteorologică este una severă.

În urma acestei tragedii, aşa cum bine ştiţi, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Este foarte important ca cetăţenii să ţină cont de aceste avertizări hidro-meteorologice, inclusiv de mesajele transmise prin Ro-Alert, astfel pot fi evitate situaţii de pierderi de vieţi omeneşti şi pericol”, a precizat Lucian Bode.

Reamintim că echipajul format din Adrian Cernea şi copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme. Maşina lor de concurs a fost luată de ape.

Copilotul a fost salvat, însă Adrian Cernea a rămas blocat în maşina luată de ape, conform Comisiei Naţionale de Off Road. Trupul său a fost găsit fără suflare, câteva sute de metri mai jos. Copilotul a fost transportat la spital.

Citeşte şi Raed Arafat, anunţ terifiant despre vreme. „Vom avea zilele următoare vijelii foarte serioase”