TITULARIZARE Dolj: Aproape jumătate dintre posturi au rămas neocupate

Aproape jumătate dintre posturile titularizabile în sistemul de învăţământ din judeţul Dolj au rămas neocupate după şedinţele de repartizare organizate luni, întrucât candidaţii nu au reuşit să ia note peste 7.

RomaniaTV.net
14 aug. 2012, 14:17
TITULARIZARE Dolj: Aproape jumătate dintre posturi au rămas neocupate

Şedinţele pentru ocuparea posturilor titularizabile au avut loc în 39 de centre din Craiova şi din judeţ.

În urma acestora, 34 de posturi titularizabile, din cele 77 scoase la concurs, au rămas neocupate. Cel mai mare deficit de concurenţi s-a înregistrat în cazul normelor didactice pentru muzică instrumentală, corepetiţie şi acompaniament, unde 24 de posturi au rămas neocupate.

Totodată, au rămas neocupate şi posturi de psihopedagogie specială, pedagogie şi învăţători.

„Pentru învăţători au rămas trei posturi libere, două la centrul de examen de la Colegiul «Henri Coandă» şi unul la Liceul «Matei Basarab». De asemenea, au rămas libere şi posturi la normele dans sportiv, psihologie, sau educaţie vizuală”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct, Luminiţa Popescu.

Normele didactice vacante nu vor mai fi titularizabile, ci se vor distribui în regim de suplinire, la şedinţele următoare de repartizare.

Dacă pentru unele posturi nu au existat deloc candidaţi, la altele concurenţa a fost foarte mare. Spre exemplu, la matematică, pentru cele două posturi vacante, au concurat 32 de candidaţi, iar notele de repartizare au fost 9,55 şi 8,68.

Candidaţii care nu au reuşit să obţină un post titularizabil vor participa la şedinţele publice de suplinire, care vor fi organizate în 16 august.

După aceste şedinţe, potrivit calendarului pentru mişcarea personalului didactic, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj va publica o nouă listă cu normele didactice vacante.

Ultimele şedinţe publice vor fi în 30 şi 31 august pentru cadrele didactice nerepartizate, în această categorie intrând şi suplinitorii cu note obţinute la concursurile din perioada 2010-2012.