Titus Corlăţean: Suntem în NATO, n-avem de ce să ne îngrijorăm pentru securitatea naţională

Publicat: Duminică, 13 Aprilie 2014 20:26 // Actualizat: Duminică, 13 Aprilie 2014 20:26 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat că cetăţenii nu au de ce să-şi facă preocupări legate de securitatea naţională din moment ce România este membră a Alianţei Nord-Atlantice, transmite Ageerpres.

Foto: timpul.md

'România este membră a Alianţei Nord-Atlantice, suntem în interiorul NATO, securitatea ne este garantată, deci în mod direct românii nu au de ce să-şi facă preocupări legate de securitatea noastră naţională, dar este adevărat că ceea ce se întâmplă foarte aproape de noi are o influenţă foarte serioasă', a spus Corlăţean, duminică, la Antena 3.

El a mai spus că nu se prevede, însă, un risc de ameninţare directă la adresa României.

'Alianţa a fost obligată să întrerupă aceste formule de cooperare (cu Rusia - n.r.) spunând în acelaşi timp că da, trebuie să reafirmăm, să întărim încrederea statelor aflate pe frontiera estică a NATO (...) prin redeplasarea unor capacităţi militare în această zonă. Nu înseamnă că noi prevedem un risc direct de ameninţare directă la adresa noastră, dar este în mod necesar un gest şi cu valoare simbolistică, dar şi unul complet militar de a reconsolida încrederea propriilor cetăţeni că nimic nu se va întâmpla în ceea ce ne priveşte odată ce am intrat în Alianţa Nord-Atlantică', a adăugat ministrul Afacerilor Externe.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
apărare integritate national NATO Securitate Titus Corlăţean
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 apr 02:20
...de securitatea naţională din moment ce România este membră a Alianţei Nord-Atlantice, transmite Ageerpres. Citește mai departe…

...
13 apr 20:43
...


Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat că cetăţenii nu...
13 apr 20:38
...din moment ce România este membră a Alianţei Nord-Atlantice, transmite Ageerpres. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
1
EUR
4.8079
RON
25 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H