Toader, despre plecarea lui Antonescu la Teleorman: Ce-i trebuia un balamuc în plus în Bucureşti

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, luni seara, la România TV, că preşedintele PNL, Crin Antonescu, candidează în Teleorman pentru a evita o eventuală pierdere a mandatului de senator la redistribuire, chiar în eventualitatea în care câştigă.

RomaniaTV.net
29 oct. 2012, 19:30
Toader, despre plecarea lui Antonescu la Teleorman: Ce-i trebuia un balamuc în plus în Bucureşti

Mircea Toader s-a arătat deranjat de faptul că liderul liberalilor, Crin Antonescu, i-a etichetat drept „imbecili” pe cei care l-au criticat că a hotărât să candideze într-un colegiu senatorial din Teleorman. „Chestia cu imbecilul nu o înţeleg. Totuşi e lider de partid, vrea să fie şi preşedinte… Ne mai facem şi imbecili între noi?”, a declarat Toader.

Acesta a apreciat decizia lui Antonescu drept una pragmatică, prin care preşedintele PNL vrea să-şi maximizeze şansele de a accede în Parlament. „Părerea mea e simplă: este senator, stă pe două colegii de deputat, în Teleorman este limpede că USL merge sigur spre câştig că are foarte mulţi primari şi ce-i trebuie să aibă un balamuc în plus în Bucureşti, unde există o şansă foarte mare să fie toate colegiile la redistribuire?„, a spus Toader.

Democrat-liberalul spune că Antonescu mizează pe faptul că va primi un sprijin solid din partea candidaţilor USL din cele două colegii de deputat care se suprapun pe colegiul său din Teleorman: Liviu Dragnea (PSD) şi Marin Almăjanu (PNL). „La Bucureşti ruleta se poate duce ca unul cu 49% să piardă la unul cu 12% pe când într-un judeţ unde este foarte puternic USL, cu colegiul lui Dragnea şi a celuilalt deputat, senatorul poate să stea acasă”, a conchis Mircea Toader.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, va candida la alegerile parlamentare pentru un mandat de senator într-un colegiu în judeţul Teleorman, în tandem cu Liviu Dragnea şi Marin Almăjanu, respectiv în colegiul numărul 2.

Colegiul în care va candida Crin Antonescu se suprapune cu colegiile de deputat în care vor intra în cursă Liviu Dragnea şi Marin Almăjanu la alegerile parlamentare din 9 decembrie, au declarat surse citat de Mediafax.

Preşedintele PNL Teleorman, Marin Almăjanu, a confirmat candidatura lui Antonescu în acest judeţ, în cadrul unei intervenţii telefonice la România TV. „Am avut o întâlnire cu domnul preşedinte Antonescu şi am convenit ca dânsul să candideze la Telorman. Crin Antonescu a mai fost parlamentar de Teleorman în perioada 2000-2004 şi este foarte bine cunoscut de primarii PNL din judeţ”, a declarat Almăjan.

Iniţial, preşedintele PNL se hotărâse se intre în cursa pentru un nou mandat de senator în sectorul 3 din Capitală, după ce în 2008 a obţinut mandatul de senator în sectorul 1 din Bucureşti.