Toader dezaprobă decizia CCR: E incorect ca unul care m-a urmărit să fie colegul meu de Parlament

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, s-a arătat contrariat de decizia CCR privind neconstituţionalitatea Legii lustraţiei în ansamblu. El susţine că Parlamentul a pus în acord această lege cu prima decizie a Curţii, în care judecătorii CCR cereau ca lustraţia să nu vizeze persoanele alese în funcţii de demnitate publică, ci doar pe cele numite.

RomaniaTV.net
28 mart. 2012, 12:22
Toader dezaprobă decizia CCR: E incorect ca unul care m-a urmărit să fie colegul meu de Parlament

„Mi se pare incorect ca unul care m-a urmărit pe mine să fie colegul meu de Parlament. Ce pot să vă spun? Îmi pare rău…”, a spus Toader la auzul veştii că CCR a declarat legea neconstituţională.

Toader nu s-a arătat convins de justeţea deciziei CCR, atâta vreme cât a doua formă a legii nu se mai referea la persoanele care candidează la funcţii alese, iar în ceea ce piveşte funcţiile numite, categoriile de persoane lustrabile erau clar indicate.

„Pentru cei numiţi nu am hotărât otova, ca toată lumea să fie lustrată, ci am spus că doar cei care au încălcat legile în vigoare atunci şi drepturile omului pot fi lustraţi. Nu ştiu ce contestă Curtea (…) Nu văd nimic incorect acolo”, a declarat democrat-liberalul.

El a argumentat că Legea lustraţiei este necesară în primul rând din perspectivă morală. „Este târzie această lege, foarte adevărat, dar o reparaţie morală, într-o formă sau alta, trebuie dată”, a conchis Toader