Toader, după selectarea lui Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european: Cred că membrii Comisiei nu cunosc abuzurile comise de ea

Publicat: Luni, 04 Februarie 2019 20:06 // Actualizat: Luni, 04 Februarie 2019 20:16 // Sursa: romaniatv.net

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a reacţionat la selectarea pe primul loc a Codruţei Kovesi pentru poziţia de procuror-şef european. El a spus că îi va informa pe miniştrii de justiţie din UE despre „abuzurile” comise de fosta şefă DNA.

"Cred că membrii Comisiei de selecţie nu cunosc abuzurile comise de către Laura Codruţa Kovesi în detrimentul cetăţenilor, în detrimentul statului de drept. În Franţa sau în Germania, un procuror nu ar putea să comită atâtea abuzuri, pentru că ar fi eliberat din sistemul judiciar. Chiar dacă în zilele de joi şi vineri vom avea un Consiliu informal JAI, la care vor participa majoritatea miniştrilor de justiţie din statele membre ale UE, mâine dimineaţă voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcţie, fiecărui ministru de justiţie", a declarat Tudorel Toader pentru stiripesurse.ro.

Laura Codruţa Kovesi s-a clasat pe primul loc în selecţia pentru postul de procuror-şef european realizată de un Comitet special, fiind trimise Parlamentului European primele trei propuneri, în ordinea preferinţelor, din care legislativul urmează să aleagă şeful Parchetului European.

Citește și: Laura Codruţa Kovesi, prima pe lista scurtă pentru funcţia de Procuror European

5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Laura Codruţa Kovesi procuror european Tudorel Toader
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 feb 14:59
Răspunde | Votează email 0 email
S-o ros...
Asa ar fi corect sa se afle din timp. Dar daca nu se va realiza acest lucru la timp, nu-i nici o problema. Vor iesi lucruri la iveala dupa aceea. Chiar si mai mult decat trebuie. Imunitatea pe care o cauta s-ar putea sa nu mai conteze, in conditiile in care s-ar face de ras in fata tuturor. O campanie de aducere a dovezilor incalcarilor de legi, in fata Europei, e mult mai dureroasa decat niste ani de puscarie.
05 feb 10:52
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
Ăsta, de ofticat și-otrăvit, nu-și poate stoarce negii
după cum nu poate îndeajuns să-i slujească fărădelegii
Dar așa or să afle și proștii care cu de-alde ăștia ne-au înhămat
ce mai clasă are românu' famat!

( )

Nu s-au prins după câte le toarnă vaca țicnită?

Nu le-a picat fisa că România, cam 97 %, este țăcănită?

( )
.
05 feb 00:43
Răspunde | Votează email 1 email
amar
Domnul Emil , dece cauţi să ne faci rău la toţi . Nu ai luat act de atribuţiile ei şi activitatea ce a desfăşurato . Chiar suntem orbi cu toţii . Ce înseamnă asta după atâtea critici şi valuri de înjosirii vii cu îndrăzneală să promovez . Halal .
05 feb 00:34
Răspunde | Votează email 0 email
amar
Foarte bine Domnul ministrul Justiţiei,Tudorel Toader numai acest lucru, nu-l mai vrem pe capul României .Oare toţi răii se pun la cârmă . Nu suntem de acord pentru'că ea nu ştie calea cea dreaptă şi onestă pentru Româniea .Are abateri substanţieale de la regurile statului de drept a României .
04 feb 21:56
Răspunde | Votează email 0 email
Emil
Ba le cunosc foarte bine si chiar de aceea Kovesi este persoana potrivita pentru acest moment. Europa se ineaca in propriile dejectii.
1
EUR
4.7619
RON
24 Feb
noapte -6 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H