Toader: Votul la Convenţie a fost impecabil, la milimetru

Membrii Comisiei pentru organizarea alegerilor din PDL au analizat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, împreună cu susţinători ai Elenei Udrea, cererile din contestaţia acesteia şi s-a constatat că tot procesul de vot a fost "impecabil", a declarat deputatul PDL Mircea Toader, membru în Comisie.

24 mart. 2013, 12:08
Toader: Votul la Convenţie a fost impecabil, la milimetru

Toader a spus că membrii Comisiei au stat până la ora 04:00 pentru a verifica, în prezenţa reprezentanţilor Elenei Udrea, toate cererile din contestaţie, arătând că aceştia au solicitat copie după listele de vot, procesul verbal, numărul buletinelor de vot predate, cele anulate, să se calculeze dacă numărul buletinelor valabile cu cele anulate dau numărul total înregistrat, verificarea listelor, a buletinelor şi multe altele.

„Totul a fost perfect, a fost impecabil, la milimetru”, a precizat Toader.

El a spus că doreşte chiar să se renumere voturile pentru a se vedea că totul este corect, arătând că decizia aparţine Comisiei şi că o nouă şedinţă a acestui for ar avea loc luni.

Senatorul PDL Traian Igaş, membru în Comisie, a precizat, la rândul său, că această contestaţie a susţinătorilor Elenei Udrea a fost soluţionată, fiind respinsă şi urmează ca să se trimită acest răspuns. „Toate procesele au fost supervizate şi superconsultate de reprezentanţii tuturor moţiunilor”, a spus Igaş.

Membrii Comisiei de numărare a voturilor la Convenţia Naţională a PDL au analizat, sâmbătă noaptea, contestaţia depusă de susţinătorii Elenei Udrea privind rezultatul votului pentru alegerea preşedintelui partidului.

După încheierea Convenţiei, mai mulţi susţinători ai Elenei Udrea, printre care Cristian Petrescu, au venit la sediul partidului din Aleea Modrogan şi au depus o contestaţie privind rezultatul votului.

Preşedintele Comisiei de numărare a voturilor, Mircea Toader, a prezentat sâmbătă de la tribuna Convenţiei rezultatul turului 1 al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al partidului, precizând că liderul moţiunii „România dreaptă. Politica dincolo de lozinci”, Vasile Blaga, care a obţinut majoritatea voturilor valabil exprimate (2344), este declarat preşedintele PDL. Moţiunea Elenei Udrea, „Noul Partid Democrat Liberal. O nouă Românie”, a întrunit 2014 voturi, iar moţiunea „Reformiştii”, a Monicăi Macovei – 209.

Mircea Toader a mai anunţat că, în urma votului exprimat de delegaţii la Convenţia Naţională a PDL, Daniel Buda a fost ales preşedinte al Comisiei Naţionale de Integritate, Statut şi Litigii (C.N.I.S.L.), iar Gheorghe Ialomiţianu preşedinte al Comisiei Naţionale de Revizie şi Control (C.N.R.C).