Toată lumea face acest gest IMEDIAT după ce se trezeşte, fără să ştie cât de PERICULOS este

Publicat: Miercuri, 05 Noiembrie 2014 10:53 // Actualizat: Miercuri, 05 Noiembrie 2014 10:53 // Sursa: romaniatv.net

După un somn bun, nu poţi începe ziua bine şi parcă nu te poţi da jos din pat dacă nu te întinzi corespunzător, până simţi cum sângele îţi invadează fiecare părticică din corp, activându-ţi "rotiţele" pentru a te pune în mişcare. Totuşi, se pare că întinsul de dimineaţă este, pe cât de plăcut pe moment, pe atât de neindicat pe termen lung.

Cei mai mulţi oameni se întind zdravăn după ce se trezesc, parcă pentru a-şi face curaj să se de jos din pat. Totuşi, acest obicei nu este tocmai indicat, întrucât, spun specialiştii, solicităm prea mult coloana vertebrală.

Explicaţia stă în faptul că în timpul nopţii vertebrele se hidratează, ceea ce exercita o presiune la nivelul lor. Intinsul corpului dupa somn nu face daca sa mareasca presiunea asupra acestora, astfel că ideal ar fi sa va incalziti timp de 10 minute dimineata, spalandu-va pe dinti, facand cafeaua si pregatind micul-dejun, inainte de a va intinde.

De ce simţim nevoia să ne întindem?

În fiecare dimineaţă, chiar după ce ne trezim, simţim nevoia de a ne întinde. Explicaţia stă în faptul că noaptea nu ne folosim muşchii la fel ca pe parcursul zilei şi aceştia rămân, deseori, contractați și rigizi. Prin întinderea corpului îi punem, practic, în mişcare şi ne găsim resursele necesre pentru a începe ziua bine.

Citeşte şi Obiceiuri PERICULOASE care îţi scurtează viaţa

Dacă îl facem cum trebuie, adică nu înainte de a ne da jos din pat, întinsul de dimineaţă are şi o mulţime de BENEFICII.

Creşte flexibilitatea corpului şi coordonarea

Dacă te întinzi în fiecare dimineaţă, o să vezi că va deveni mai uşor să te apleci, să ridici anumite greutăţi şi chiar să mergi mai repede. Deşi odată cu vârsta felxibilitatea scade, câteva întinderi de dimineaţă te vor face să păstrezi mai mult timp această proprietate. Pe de altă parte, vei avea un mai bun echilibru şi o mai bună coordonare, prin mişcarea constantă a articulaţiilor.

Obiceiuri zilnice aparent INOFENSIVE, dar extrem de NOCIVE. Ce păţeşti dacă stai cu PICIOARELE ÎNCRUCIŞATE

Circulaţie sanguină mai bună

Cum spuneam mai sus, atunci când ne întindem punem sângele în mişcare. Acesta devine mai fluid în muşchi şi îi hrăneşte mai bine, ceea ce va face să ai un tonus superior.

Postura mai bună

Prin întinderi frecvente detensionăm muşchii şi astfel putem păstra o postură mai bună şi mai corectă, ceea ce ţine durerile musculare şi disconfortul la distanţă.

Eliberarea stresului

Întinderile relaxează muşchii încordaţi și tensionaţi care însoţesc stresul.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
întinderea muşchilor întinderi obiceiuri periculoase
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8738
RON
29 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H