Obiceiuri zilnice aparent INOFENSIVE, dar extrem de NOCIVE. Ce păţeşti dacă stai cu PICIOARELE ÎNCRUCIŞATE

Fiecare dintre noi are obiceiuri şi automatisme care îl fac să se simtă confortabil oriunde s-ar afla, la muncă sau la o întâlnire cu prietenii. Statul picior peste picior sau cu picioarele încrucişate este o poziţie pe care mulţi, femei şi bărbaţi deopotrivă, o adoptă de mai multe ori pe zi, fără să se gândească, însă, că, pe cât este comodă, pe atât este de nocivă.

RomaniaTV.net
04 nov. 2014, 13:27
Obiceiuri zilnice aparent INOFENSIVE, dar extrem de NOCIVE. Ce păţeşti dacă stai cu PICIOARELE ÎNCRUCIŞATE

Statul picior peste picior sau cu picioarele încrucişate pare inofensiv şi chiar comod, însă ca orice lucru confortabil are şi neajunsuri.

Potrivit cercetătorilor, menţinerea acestei poziţii pentru perioade lungi de timp poate duce la creşterea tensiunii arteriale, la formarea de varice şi chiar a celulitei, deoarece circulaţia proastă blochează toxinele sub piele.

Sfatul medicilor este să nu stăm cu picioarele încrucişate sau picior pest picior mai mult de 10-15 minute şi să ne ridicăm de pe scaun la fiecare jumătate de oră.

Încrucişarea frecventă a picioarelor pune presiune şi pe şolduri şi cauzează comprimarea venelor, ceea ce duce la o proastă circulaţie şi la coagularea sângelui în partea inferioară a picioarelor.

Fiind o poziţie asimetrică, statul picior peste picior timp îndelungat poate duce la tulburări ale poziţiei normale a coloanei vertebrale, provocând dureri, deplasări de vertebre şi sensibilizarea coloanei în faţa herniilor de disc.

Tot această poziţie duce si la afectarea genunchilor, susţin specialiştii, întrucât articulaţia este pusă în tensiune cand stam picior peste picior. Daca simţiţi dureri în genunchi după o perioadă lungă de stat pe scaun în această poziţie, este indicat să schimbaţi poziţia.

Dacă, totuşi, aveţi o viaţă sedentară şi nu puteţi renunţa atât de uşor la a sta picior peste picior sau cu picioarele încrucişate, ar fi bine să acordaţi o atenţie deosebită sănătăţii picioarelor.

Simptomele neplăcute se pot trata cu ajutorul unui tratament local cu heparină sodică lipozomală, substanţă cu proprietăți anticoagulante care reduce în mod semnificativ durerile și previne apariția cheagurilor de sânge.

De asemenea, poţi face câteva exerciţii simple, care te vor ajuta să pui sângele în mişcare la nivelul membrelor inferioare. Ca exercitiu se recomanda miscarea picioarelor ca si cum ati pedala o bicicleta, timp de 30 de secunde, o data dimineata si o data in cursul dupa-amiezii