Câți bani cash poți scoate de la un bancomat BRD zilnic și ce poți face dacă ai nevoie de mai mulți

În caz că ai card BRD și ai nevoie să scoți o sumă mai mare, este obligatoriu să știi că există o limită, atunci când vine vorba de retragere. Totuși, există și modalități de scoate sume mai mari.

01 iun. 2022, 13:35
Câți bani cash poți scoate de la un bancomat BRD zilnic și ce poți face dacă ai nevoie de mai mulți

Câți bani poți scoate zilnic de la un bancomat BRD. Sumele diferă, așa cum era de așteptat, în funcție de tipul de card pe care l-ați ales, atunci când v-ați făcut contul.

Câți bani cash poți scoate de la un bancomat BRD zilnic

La fel cum se întâmplă și în cazul altor bănci, BRD impune restricții în privința retragerii de numerar pentru a micșora daunele suferite în urma fraudelor bancare, dar și pentru a menține un nivel cât mai redus al fluxului de numerar.

Așadar, limitele de retragere de la bancomat diferă în funcție de cardul pe care îl deții. Pentru un card BRD ISIC, dedicat tinerilor cu varstă peste 14 ani, înscriși într-o formă de învățământ acreditată, limita de retragere este de 2.000 de lei pe zi și un număr de 10 retrageri. La comercianți, limita de retragere este de 6.000 de lei, iar numărul de tranzacții este de 15.

Citește și: Ce ascund butoanele de la bancomat. Trucul de care cu siguranță nu știați: ce se întâmplă dacă apăsați tasta 6 la ATM

Dacă ai optat pentru un card Visa Elecron, valoarea retragerilor numerar pe zi poate ajunge până la 4.000 de lei, iar la Mastercard Standard, limita este de 7.000 de lei.

În ceea ce privește cardurile premium, limită de retragere zilnică de la ATM mult mai mare. În cazul Mastercard Platinum este permisă retragerea sumei de 12.000 de lei de la ATM și plăți la comercianți de 74.000 de lei.

Cum trebuie să procedezi când vrei să scoți o sumă mai mare

Dar, atunci când au nevoie de o sumă care depașește limita de utilizare, există varianta de a face retragerea la ghiseul oricărei* agenții/sucursale BRD, cu o programare făcută cu 24 de ore în avans, dacă suma dorită depașește 2.000 EUR / 500 USD / 10.000 RON.

Citește și: Secretul din spatele butonului „Cancel” de la orice bancomat. Ce se întâmplă dacă îl apăsați de două ori consecutiv

Dacă dorești să efectuezi retragerea unor sume mai mari direct de la ATM, poți solicita o majorare a limitei cardului în agenția BRD sau apelând serviciul MyBRD Contact.