Toată lumea trebuie să știe asta! Cum faci baie în mare fără să ți se fure bunurile

De cele mai multe ori, atunci când mergi la plajă, trebuie să iei cu tine mai multe ori mai multe obiecte, unele dintre ei fiind de valoare. Află în rândurile de mai jos cum poți să îți protejezi bunurile atunci când intri în apa mării.

02 iul. 2022, 09:50
Toată lumea trebuie să știe asta! Cum faci baie în mare fără să ți se fure bunurile

Dacă de prosop, crema de plajă sau sticla de apă nu ai de ce să îți faci griji, lefonul, banii, actele sau cheile trebuie păstrate în siguranță atunci când mergem în concediu.

Cum să faci baie în mare fără să ți se fure bunurile. Sfaturi inventive de la turiști

Păstrarea lucrurilor de valoare atunci când intri în apă poate fi dificilă mai ales pe plajă, unde se întâmplă adesea să ne lăsăm obiectele personale nesupravegheate. Din fericire, există tot felul de trucuri și soluții pentru a nu cădea pradă hoților.

Citește și: Preţuri colosale pe plaja 3 Papuci din Constanţa. E mai scump decât în Mamaia. E incredibil cât a putut să plătească un turist pe o bere la draft

Ei bine, dacă mai sunteți în concediu însoțiți, îl puteți ruga pe cei care sunt lângă vor  să supravegheze bagajele cât timp faceți baie în mare. Ce se întâmplă însă atunci când mergem singuri la plajă.

Există câteva obiecte pe care nu ne permitem să le pierdem: actele, cheia de la mașină, telefonul sau banii sunt doar câteva dintre ele. Acestea trebuie păstrate în siguranță, iar internetul oferă câteva soluții ingenioase în acest sens, scrie impact.ro.

Iată cât este de simplu. Cel mai ușor este să săpați o groapă în nisip, sub prosop sau sub șezlong, și să puneți obiectele de valoare într-o pungă, acolo. Acoperiți apoi cu puțin nisip, astfel încât să nu se vadă, dar încercați să țineți minte unde le-ați ascuns.

Cea mai ingenioasă soluție presupune însă să folosiți un scutec de copil (sau pampers, cum mai este numit). Puneți obiectele de valoare în interiorul lui și înfășurați-le ca și cum scutecul ar fi folosit. Atunci puteți fi sigur că nimeni nu se va atinge de el.

Ce obiecte nu trebuie sub nicio formă să le luați la plajă

Atunci când mergem la plajă, să luăm cu noi doar strictul necesar. Dacă se poate, lăsați-le în camera de hotel, încuiate în seif. Dacă fără telefon sau bani nu putem pleca la plajă, actele personale, actele mașinii, cheia de la mașină ar fi de preferat să rămână la loc sigur.

Nici tot portofelul nu este indicat să îi luați ci doar banii de care aveți nevoie pe plajă. Dacă sunteți victima hoților, veți rămâne fără o sumă de bani, dar nu și fără acte sau carduri.

Administratorii unor plaje, mai ales în străinătate, au găsit o modalitate pentru ca turiștii să își păstreze bunurile în siguranță atunci când merg în apă.

Citește și: Plajă, în ciuda războiului. Imagini ireale din Kiev, oamenii se relaxează la soare şi se distrează, fără teamă de bombardamente FOTO

Umbrelele de pe plajă sunt prevăzute cu cutii de valori, în care turiștii își pot depozita fără probleme bunurile, pe baza unui cod sau a unei brățări care închide/deschide cutia.