Toate primăriile vor primi în noiembrie banii necesari pentru plata asistenţilor personali

Ministerul Muncii îi asigură pe asistenţii persoanelor cu handicap că până la sfârşitul lunii noiembrie, prin rectificarea bugetară, toate primăriile vor primi banii pentru plata acestora. Banii vor fi viraţi prin Ministerul de Finanţe, scrie Mediafax.

RomaniaTV.net
16 nov. 2011, 15:06
Toate primăriile vor primi în noiembrie banii necesari pentru plata asistenţilor personali

Ministerul Muncii a precizat că, împreună cu specialiştii de la Inspecţia Muncii, vor să verifice toate autorităţile locale care nu au respectat contractele cu asistenţii personali, nu au plătit la timp salariile sau, mai grav, indemnizaţiile, cu toate că banii au fost viraţi de la Ministerul de Finanţe.

Potrivit Ministerului Muncii, în România sunt 67.318 asistenţi personali, angajaţi ai administraţiilor locale, plătiţi de la bugetul de stat şi din bugetele locale.
Aproximativ 50 de însoţitori ai persoanelor cu handicap au protestat, miercuri, la sediul Ministerului Muncii, nemulţumiţi că nu şi-am mai primit drepturile salariale din luna mai.

O femeie din Mehedinţi a trimis o solicitare prefectului în care cere aprobare să fie eutanasiată împreună cu fiica ei, din cauză că nu a mai primit de trei luni indemnizaţia de handicap, Inspecţia Socială urmând să verifice situaţia acesteia.

Reprezentanţii Ministerului Muncii spun că au aflat de cazul femeii din Lunca Banului, judeţul Mehedinţi.

„Precizăm că Direcţia pentru Protecţia Persoanelor cu Handicap a cerut imediat Inspecţiei Sociale să verifice situaţia economico-socială a femeii şi dacă reclamaţia acesteia este fundamentată”, se arată într-un comunicat de miercuri al Ministerului Muncii.