TOATE RESTRICŢIILE pentru muncitorii bulgari şi români vor fi eliminate din ianuarie

Publicat: Duminică, 01 Decembrie 2013 19:44 // Actualizat: Duminică, 01 Decembrie 2013 19:49 // Sursa: romaniatv.net

Toate restricţiile pentru muncitorii bulgari şi români în Marea Britanie vor fi eliminate din ianuarie 2014, a declarat, duminică, Catherine Barber, însărcinat cu afaceri la ambasada acestei ţări la Sofia, se arată într-o corespondenţă a Agerpres.

Foto: Daily Mail

"Nu vor fi măsuri speciale împotriva bulgarilor. Măsurile propuse de primul ministru David Cameron vor fi aplicate în mod egal pentru toţi cetăţenii UE. Toate restricţiile pentru muncitorii bulgari şi români în Marea Britanie vor fi eliminate din ianuarie", a spus Barber pentru postul de televiziune Nova TV.

Diplomata a recunoscut că guvernul de la Londra nu are estimări concrete cu privire la numărul bulgarilor şi românilor care se vor sosi în Marea Britanie după eliminarea restricţiilor. Ea consideră că măsurile propuse sunt preventive în condiţiile în care majoritatea bulgarilor care se pleacă în Regatul Unit au dorinţa şi intenţia să-şi găsească un loc de muncă.

Premierul britanic a susţinut miercuri o înăsprire a regulilor ce permit cetăţenilor din alte state europene să beneficieze de ajutoarele sociale britanice, în perspectiva deschiderii pieţei muncii pentru români şi bulgari, iniţiativă ce i-a atras însă critici din partea Comisiei Europene.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 dec 20:01
...cu afaceri la ambasada acestei ţări la Sofia, se arată într-o corespondenţă a Agerpres. Citește mai departe…

...
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 5 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H