Toate şcolile din Galaţi se închid. Elevii vor învăţa exclusiv online

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis închiderea tuturor şcolilor și grădinițelor din Galați și din alte trei comune din județ se închid, anunţă bzi.ro. Astfel, elevii vor face doar cursuri online, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus înregistrat în ultimele zile. 

RomaniaTV.net
29 sept. 2020, 12:14
Toate şcolile din Galaţi se închid. Elevii vor învăţa exclusiv online

Hotărârea vizează toate școlile și grădinițele din orașul Galați și din comunele Vânători, Cudalbi și Foltești.

În urma adresei transmise de Direcția de Sănătate Publică Galați, cu privire la gradul de incidență al infectărilor cu SARS-CoV-2, în ultimele 14 zile, la nivelul județului Galați, s-a constatat că patru localități depășesc pragul de 1 la mie“, spun reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați.

Citeste si Noi atribuţii ale cadrelor didactice. Ce prevede ordinul comun al miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei

Ca urmare a acestui fapt, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați a adoptat hotărâri prin care se aprobă scenariul galben de funcționare pentru toate unitățile de învățământ din municipiul Galați, care se aflau pe scenariul verde, precum și pentru cele din comunele Vânători și Cudalbi.

Comuna Foltești se afla deja în scenariul galben de funcționare, iar școlile vor continua în acest mod până la scăderea incidenței sub 1 la mie”, au anunțat reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați. În ultimele 24 de ore, 57 de gălățeni s-au infectat cu virusul SARS CoV-2“, menționează reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați, potrivit sursei citate.