Toate şcolile şi grădiniţele pot relua cursurile faţă în faţă din a doua zi în care incidenţa COVID a scăzut sub 3 în localităţile în care se află. Decizie de ultima oră a ministrului Educaţiei

Şcolile şi grădiniţele din localităţile în care incidenţa COVID-19 a scăzut sub 3 cazuri la mia de locuitori se pot redeschide în formati fizic chiar de a doua zi de la scăderea incidenţei sub acest prag fără a mai fi nevoie să aştepte ziua de vineri când se făcea această modificare.

24 nov. 2021, 18:40
Toate şcolile şi grădiniţele pot relua cursurile faţă în faţă din a doua zi în care incidenţa COVID a scăzut sub 3 în localităţile în care se află. Decizie de ultima oră a ministrului Educaţiei

Toate şcolile şi grădiniţele pot relua cursurile faţă în faţă din a doua zi în care incidenţa a scăzut sub 3 în localităţile în care se află. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că trecerea de la sistemul online la cel cu prezență fizică nu mai este condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni.

“Școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie, încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3‰, prin hotărârea Consiliului de Administratie al unității de învățământ, cu informarea ISJ/ISMB.

Citeşte şi: Primele teste de salivă pentru depistarea COVID în rândul elevilor vor ajunge mâine în ţară

In acest sens, începând de astăzi, 24 noiembrie, Ministerul Educației publica zilnic pe site rata de incidență pentru fiecare localitate în parte.

Conform Ordinului comun ME-MS nr. 5338/2021, cu modificările și completările ulterioare, trecerea de la sistemul online la cel cu prezență fizică nu mai este condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni”, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că ziua de vineri a rămas ca zi de referință doar pentru rata de vaccinare a personalului din învățământ, criteriu valabil pentru localitățile în care rata de infectare este mai mare de 3/1000.

Rata_Incidenta_localitati_24.11.2021

„Fac din nou apel la respectarea tuturor regulilor de protectie sanitară în școli și grădinițe.”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu, aviz favorabil pentru Ministerul Educaţiei: „Este nevoie de o nouă lege a educației”


loading...