Tokes: Ar fi bună o coaliţie a tuturor maghiarilor pentru a maximaliza reprezentarea în Parlamentul European

Eurodeputatul Tokes Laszlo a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că adresează UDMR un apel la dialog cu privire la maximalizarea reprezentării maghiarilor din România în Parlamentul European la scrutinul din 24 mai, fiind de dorit formarea unei coaliţii în acest sens, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
07 feb. 2014, 11:17
Tokes: Ar fi bună o coaliţie a tuturor maghiarilor pentru a maximaliza reprezentarea în Parlamentul European

‘Aş fi în stare şi să mă retrag pentru cauza aceasta dacă s-ar forma o candidatură credibilă a tuturor maghiarilor din Transilvania. Dar, din păcate, chiar aceasta este riscată de gândirea partinică a conducerii UDMR. Ar fi de dorit să se formeze o coaliţie a tuturor maghiarilor’ a declarat, vineri, în conferinţă de presă, Laszlo Tokes.

El a spus că în condiţiile în care comunitatea maghiară ar putea rămâne fără reprezentare în PE, ori să obţină cel mult unul sau doi eurodeputaţi, Tokes consideră că principiul prioritar trebuie să fie maximalizarea reprezentării maghiarilor din România.

‘Adresez un apel către UDMR la dialog, la dispută deschisă, la maximalizarea voturilor prin unire şi cooperare şi nu prin divizare, dar prin aceasta UDMR-ul trebie să scape de politicienii corupţi şi compromişi care duc în direcţie proastă politica maghiară din Transilvania. Trebuie să-şi revizuiască politica lor, care nu serveşte în perspectivă interesele maghiarilor din România. Şi numai astfel putem maximaliza voturile la alegeri şi prin aceasta putem servi schimbarea de regim’, a declarat Tokes.

Vorbind despre posibilii candidaţi ai UDMR, Tokes a spus că apreciază personalităţile lui Sogor Csaba şi Winkler Iuliu, pentru continuitate, dar consideră ‘o surpriză ciudată’ apariţia ‘carieristului’ Vincze Lorand, implicat în ‘scandalul reclamelor distribuite prin Poşta Română’ şi care nu ar putea aduce prea multe voturi în secuime. Mai degrabă, spune Tokes, în locul lui Vincze ar fi bine să fie propus Eckstein Kovacs, care ar merita să fie pe lista UDMR.

Tokes a primit din partea PPMT solicitarea de a candida în urmă cu o săptămână, la o şedinţă în Rimetea, în judeţul Alba. ‘Da, am acceptat. Eu mă supun voinţei comune. De altfel, aşa procedez cum am făcut-o şi în ’89. Dacă te cheamă ţara sau dacă te obligă interesele supreme ale comunităţii, trebuie să ne supunem’, a spus Tokes.

VEZI SI:

Un cunoscut politician, tată pentru a patra oară, la 62 de ani