Tokyo a redevenit cel mai scump oraş din lume pentru expatriaţi

Capitala Japoniei, Tokyo, este cel mai scump oraş din lume pentru străini, potrivit unui studiu realizat de compania Mercer. În clasament urmează Luanda, capitala Angolei, şi al doilea oraş din Japonia, Osaka.

RomaniaTV.net
13 iun. 2012, 11:01
Tokyo a redevenit cel mai scump oraş din lume pentru expatriaţi

Chiriile scad, preţul alimentelor scade, companiile concediază personal, iar oamenii se mută la ţară. Paradoxal, Tokyo este cel mai scump oraş din lume pentru străini, iar motivul este faptul că yenul rămâne puternic în faţa dolarului, explică cei de la Mercer. Anul trecut, Tokyo a fost pe locul doi în clasamentul Mercer. Începând din 1997, capitala Japoniei a fost de 14 ori pe locul unu în topul celor mai scumpe oraşe, iar atunci când acest lucru nu s-a întâmplat, Tokyo a fost pe podium.

Studiul Mercer este realizat anual, pe baza raportului dintre dolar şi moneda naţională din oraşele analizate. Astfel se face că mai multe oraşe din ţările asiatice, unde economia înregistrează creşteri, au urcat în clasament în ultimele 12 luni, în timp ce marile metropole europene au pierdut teren.

Iată TOP 10 al celor mai scumpe oraşe pentru străini:

1. Tokyo, Japonia (locul 2 în 2011)

2. Luanda, Angola (1)

3. Osaka, Japonia (6)

4. Moscova, Rusia (4) (right)

5. Geneva, Elveţia (5)

6. Zurich, Elveţia (7)

7. Singapore, Singapore (8)

8. N’Djamena, Ciad (3)

9. Hong Kong, Hong Kong (9)

10. Nagoya, Japonia (11)