Tokyo este, al doilea an consecutiv, cel mai scump oraş pentru expatriaţi

Tokyo este, al doilea an consecutiv, cel mai scump oraş din lume pentru expatriaţi, potrivit unui studiu publicat de biroul de consultanţă britanic ECA, citat de agenţia Belga.

RomaniaTV.net
08 dec. 2011, 09:47
Tokyo este, al doilea an consecutiv, cel mai scump oraş pentru expatriaţi

După Tokyo, care-şi datorează poziţia yenului puternic, urmează Oslo, Geneva, Nagoya şi Zurich. Oraşele australiene devin şi ele tot mai scumpe. Toate figurează de acum în Top 30 al clasamentului, datorită importantelor creşteri de preţuri şi a valorii mari a dolarului australian.

Şi unele oraşe europene au urcat pe listă: Parisul ocupă locul 20 (faţă de 24 în 2010), iar capitala belgiană, Bruxelles, avansează de pe locul al 46 pe 40. Oraşele turceşti au coborât cel mai mult în clasamentul european.

Studiul are la bază un ‘coş mediu’ de produse şi servicii la care recurg expaţii şi s-a realizat pe 400 de oraşe din toată lumea.

Un studiu similar, efectuat în luna iulie de firma de resurse umane Mercer, ajunsese la concluzia că Luanda, capitala Angolei, este cel mai scump oraş pentru expaţi, iar Tokyo era pe locul al doilea.


loading...