Tolontan: Să vedem până unde se întinde adevărul în cazul Colectiv şi până unde a mers muşamalizarea

Cătălin Tolontan este unul dintre jurnaliştii care au făcut dezvăluiri explozive despre situaţia de la clubul Colectiv, demonstrând cu acte că ISU ştia de existenţa acestui club cu cel puţin cinci săptămâni înainte de tragedia din 30 octombrie. Jurnalistul a vorbit la România TV despre muşamalizaerea acestui caz şi despre eventualal demisie din funcţie a secretarului de stat Raed Arafat.

25 nov. 2015, 13:54
Tolontan: Să vedem până unde se întinde adevărul în cazul Colectiv şi până unde a mers muşamalizarea

Cred că întrebările noastre, care l-au enervat foarte tare pe domnul Arafat, ar fi putut să facă mult bine dacă le asculta de acum două-trei săptămâni. Îmi aduc aminte că acum domnul Arafat se declara scârbit, ca să-l citez textual, de noi, pur şi simplu, deşi nu puneam decât nişte întrebări, unele dintre ele nevizându-l pe domnul Arafat. Chestiunea demisiei este voinţa dânsului, nu vreau să comentez.

Vezi şi FILMUL clipelor de groază din Colectiv. Noi imagini surprinse în timpul incendiului VIDEO

Pe noi ne interesează faptele, iar faptele în momentul acesta spun că am fost minţiţi. Toţi cetăţenii români au fost minţiţi începând cu noaptea de 30 spre 31 octombrie. Dacă Raed Arafat doar ne-a dezinformat este o chestiune unde n-am de ce să nu-i dau acum dreptate… Nu pot spune acum că Raed Arafat a minţit, dar există şi alte genuri de responsabilităţi, care ţin de organizare. Noi avem cel mai mare stadion din România, care nu a fost avizat, unde s-au făcut spectacole pirotehnice fără ca pompierii să le avizeze. Dar ei au fost acolo prezenţi. Ca să ce? Avem un club, care era cel mai mare din Bucureşti, care anunţă printr-un organizator că vor fi aproximativ 4.000 de oameni acolo, în două seri…

Citeşte şi Cioloş, la şedinţa de Guvern: Cer să fie demisă conducerea ISU Bucureşti-Ilfov. Ei nu mai au ce căuta în sistem

De data asta au fost chemaţi pompierii, dar nu s-au dus. Avem inspectori de pompieri care se duc cu miile la firme din România, să ceară sponsorizări. Şi atunci constatăm că e o problemă de sistem, nu e problemă de un om, doi, trei. Ce trebuie făcut pentru a schimba sistemul ăsta, vom vedea. Deocamdată constatăm cu amărăciune că am fost minţiţi, că ne-am recuperat o parte din demnitate şi din adevăr prin ceea ce au reuşit autorităţile să mărturisească în al 12-lea ceas şi presaţi de presă. Să vedem acum până unde se întinde adevărul. Cât a fost muşamalizare şi până la ce nivel a mers această muşamalizare„, a declarat Cătălin Tolontran, la România TV.