FILMUL clipelor de groază din Colectiv. Noi imagini surprinse în timpul incendiului VIDEO

Noi imagini şocante din noaptea tragediei din clubul Colectiv au ajuns în spaţiul public. Unul dintre tinerii prezenţi la concert a filmat chiar momentul izbucnirii incendiului şi haosul ce a urmat: flăcări uriaşe, oameni care se înghesuiau să iasă şi care ţipau după ajutor.

RomaniaTV.net
25 nov. 2015, 11:55
FILMUL clipelor de groază din Colectiv. Noi imagini surprinse în timpul incendiului VIDEO

Peste 200 de persoane au mers pe 30 octombrie în Club Colectiv pentru a asista la concertul trupei Goodbye To Gravity. La ora 22.32 în local a izbucnit un incendiu şi s-a dezlănţuit iadul. Clipele de groază au fost filmate de un tânăr aflat în club şi au fost făcute publice acum, la aproape o lună de la tragedie. Imaginile extrem de tulburătoare surprind exact momentul în care tavanul clubului s-a prăbuşit peste tinerii care se chinuiau să iasă din club.

 

Şaizeci de oameni au murit în urma incendiului produs pe 30 octombrie în Club Colectiv din Bucureşti. 26 au murit la locul tragediei, un altul la scurt timp după incendiu, la spital. Restul de 33 au murit în spitale din ţară sau din străinătate, după ce corpul lor a obosit să mai lupte pentru viaţă.

38 de persoane rănite în clubul Colectiv sunt internate în spitalele bucureștene, șase dintre acestea fiind în stare critică, potrivit datelor centralizate la Ministerul Sănătății.

La Spitalul de Arși sunt internați 11 pacienți, la Spitalul Bagdasar Arseni — 9, la spitalele Grigore Alexandrescu și Militar Central câte patru pacienți, Spitalele Elias și Floreasca — cu câte trei pacienți, la Spitalul Universitar — doi pacienți, iar la Spitalele Dimitrie Gerota și CC Iliescu câte un pacient.

„Până în prezent au fost externate 43 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unitățile sanitare din țară”, precizează MS.

Totodată, un număr de 39 de persoane au fost transferate în unități sanitare din străinătate.

Potrivit centralizatorului, în Austria au fost transferate patru persoane, s-a înregistrat un deces, iar trei persoane se află în stare stabilă. În Belgia, opt persoane se află în stare stabilă, dintre care cinci cu progrese punctuale, în Olanda, din cei opt pacienți transferați, șase sunt în stare stabilă iar doi au decedat, în Franța a fost făcut un transfer care s-a soldat cu decesul pacientului.

De asemenea, în Germania au fost transferate cinci persoane, fiind înregistrate două decese, în Marea Britanie, din cei nouă pacienți transferați, șase sunt în stare stabilă, iar trei au decedat. În Norvegia se mai află o persoană în stare stabilă, în Israel, din cei trei pacienți transferați doi sunt în stare stabilă iar un altul a murit.