Tom Hanks, două premii la Zmeura de Aur. „Blonde”, pelicula biografică despre Marilyn Monroe, a fost desemnat cel mai prost film al anului

Tom Hanks și filmul ”Blonde” se numără printre câștigătorii trofeului Zmeura de Aur 2023 (Razzie Awards), premiile care recompensează cele mai neinspirate filme şi interpretări ale anului.

11 mart. 2023, 21:54
Tom Hanks, două premii la Zmeura de Aur. „Blonde”, pelicula biografică despre Marilyn Monroe, a fost desemnat cel mai prost film al anului
Tom Hanks, două premii la Zmeura de Aur. „Blonde”, pelicula biografică despre Marilyn Monroe, a fost desemnat cel mai prost film al anului

Tom Hanks, două premii la Zmeura de Aur. După ce a câștigat de două ori premiul Oscar, Tom Hanks şi-a adăugat în palmares, două premii pe care nu și le dorea. Celebrul actor a obţinut, sâmbătă, Zmeura de Aur 2023 (Razzie Awards), la două categorii.

Citește și Premiile Oscar 2023. S-a aflat cine va câștiga premiul pentru „Cel mai bun film”: ”O producție haotică și glorioasă”

Tom Hanks, două premii la Zmeura de Aur.

Organizatorii evenimentului au decis să îi acorde Zmeura de Aur lui Tom Hanks deoarece au considerat că a avut cea mai neinspirată interpretare a anului.

Actorul l-a interpretat pe managerul lui Elvis Presley, un rol secundar în filmul biografic „Elvis”, care s-a bucurat de mare succes în rândul criticilor, totalizând opt nominalizări la Oscaruri – inclusiv la categoria dedicată celui mai bun actor, pentru Austin Butler, care l-a interpretat pe „Regele rock’n’roll”.

Din păcate, interpretarea lui Tom Hanks nu a avut parte, de aceeaşi primire, iar criticile nu au fost deloc îngăduitoare cu vedeta, al cărei aspect fizic a fost modificat cu proteză – considerată prea vizibilă – pentru a-l întruchipa pe colonelul Tom Parker.

Mai mult, organizatorii Razzie Awards i-au acordat lui Tom Hanks și premiul pentru „cel mai neinspirat cuplu de pe ecran”.

Cu toate acestea, actorul a reuşit să scape de o ”victorie” la categoria „cel mai prost actor”, la care a fost inițial nominalizat. Interpretarea sa din remake-ul Disney „Pinocchio”, în care a jucat rolul lui Gepetto, a fost considerată mai puţin neinspirată în comparaţie cu cea din „Morbius” a lui Jared Leto, un obişnuit al premiilor Zmeura de Aur.

Titlul de „cel mai prost film” al anului a revenit peliculei biografice despre Marilyn Monroe „Blonde”.

Premiile Zmeura de Aur, denumite şi Razzies, au fost inventate în anul 1981, într-un bar din Los Angeles de către niște foşti studenţi în arte cinematografice, dar şi de câțiva profesionişti din industria de la Hollywood.

Aceste premii sunt decernate, în mod tradițional, cu doar o zi înainte de ceremonia Oscarurilor, transmite Agerpres.

Anul acesta nominalizările organizatorilor au stârnit numeroase controverse, după ce Ryan Kiera Armstrong, de doar 12 ani, a fost nominalizată la categoria cea mai proastă interpretare feminină pentru rolul din “Firestarter”. După ce au fost aspru criticați în mediul online, organizatorii şi-au cerut scuze şi au introdus o limită de vârstă de 18 ani pentru nominalizările viitoare.

Citește și Premiile Oscar 2023. Lista filmelor cu cele mai multe nominalizări