Tomac, atac la Dacian Cioloş: Apelează la mercenarul Cristi Preda. PMP a contestat la ÎCCJ decizia de a nu avea reprezentanţi în BEC

Partidul Mişcarea Populară a contestat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decizia de excludere din rândul formaţiunilor care vor avea reprezentanţi în Biroul Electoral Central constituit pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, a anunţat marţi preşedintele PMP, Eugen Tomac.

RomaniaTV.net
05 mart. 2019, 15:08
Tomac, atac la Dacian Cioloş: Apelează la mercenarul Cristi Preda. PMP a contestat la ÎCCJ decizia de a nu avea reprezentanţi în BEC

„PMP a fost respins din BEC şi am contestat această decizie la Înalta Curte şi sperăm ca ÎCCJ să judece corect pentru că un partid care s-a validat în alegerile din 2014 pentru Parlamentul European şi care a primit peste 345.000 de voturi nu poate rămâne în afara jocului democratic în condiţiile în care suntem partid parlamentar, în condiţiile în care am avut doi europarlamentari. (…) Deci PMP a contestat această decizie. Ea se va judeca în 48 de ore, aşa cum prevede legea. Considerăm că este nedrept şi nedemocratic ca un partid care a participat la alegerile europarlamentare, care s-a validat în alegeri să nu aibă reprezentant în BEC pentru alegerile din 26 mai. Sperăm ca ÎCCJ să judece corect. Nu vom lăsa lucrurile la voia întâmplării, vom ridica şi o excepţie de neconstituţionalitate cu privire la modul cum a fost constituit BEC în cazul în care demersul nostru nu va fi încununat de succes”, a precizat Tomac, la Parlament.

El a spus că la constituirea BEC au fost acceptate opt partide ca să aibă reprezentanţi, menţionând că dintre acestea patru sunt partide care nu au validări politice în urma unor alegeri şi anume PLUS, Partidul Puterii Umaniste, Pro România şi partidul Prodemo.

Eugen Tomac a susţinut, în context, că partidul lui Dacian Cioloş a cooptat oameni care practică „mercenariatul în politică, aşa cum este Cristi Preda”. „Domnul Cioloş spune că vrea să aibă oameni noi în politică, dar apelează la mercenari. Ruşine domnule Cioloş să minţiţi în halul acesta, să spuneţi că militaţi pentru primenirea clasei politice, dar apelaţi la utecişti ca Cristi Preda. (…) Vreau să îl întreb sincer pe Dacian Cioloş dacă susţine traseismul în politică sau este doar un slogan electoral. Este incorect pentru cetăţeni să spui că mizezi pe primenirea clasei politice, dar să defilezi cu politruci precum Cristi Preda care spune că s-a folosit de PMP pentru a mai primi un mandat în PE. Nu aşa putem schimba clasa politică”, a susţinut Tomac.

Preşedintele PMP a mai afirmat că Pro România, condus de Victor Ponta, a fost acceptat să aibă reprezentanţi în BEC deşi este „un partid recent înfiinţat, căruia nu i s-a acceptat să aibă grup parlamentar în Parlament pentru că nu au candidat pe aceeaşi listă”.