Tomac, după ce al doilea premier desemnat de la PNL şi-a depus mandatul: Să punem capăt oricărei aventuri politice chiar acum

Preşedintele PMP Eugen Tomac avertizează că România are nevoie urgentă de un nou Guvern până cel târziu la sfârşitul săptămânii.

RomaniaTV.net
12 mart. 2020, 15:00
Tomac, după ce al doilea premier desemnat de la PNL şi-a depus mandatul: Să punem capăt oricărei aventuri politice chiar acum

„Apel la responsabilitate şi celeritate pentru instalarea unui Guvern legitim cu puteri depline care să treacă România peste furtuna îngrozitoare pe care o traversează acum. PNL trebuie să se trezească la realitate. Avem datoria să punem capăt oricărei aventuri politice chiar acum. România nu poate rămâne în zona de incertitudine politică în contextul crizei de sănătate publică şi a problemelor economice extrem de grave generate de aceasta. Trebuie să avem un nou Guvern – azi, mâine, până cel târziu la sfârşitul săptămânii”, a afirmat Eugn Tomac.

„PMP a propus încă dinainte de desemnarea lui Florin Cîţu un Guvern de uniune naţională sau măcar un Executiv PNL – PMP – USR pentru gestionarea treburilor curente ale ţării până la alegerile la termen. Şeful statului ar fi trebuit să asculte aceste propuneri. Măcar acum, în al treisprezecelea ceas, ar trebui să dea curs recomandărilor noastre”, a mai afirmat liderul PMP.

Florin Cîţu, premierul desemnat de Klaus Iohannis pentru a forma Guvernul, şi-a depus mandatul. Anunţul a fost făcut de Administraţia Prezidenţială.

„Domnul Florin Vasile Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat”, a anunţat Administraţia prezidenţială.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri”, a mai anunţat Administraţia Prezidenţială.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul. „Este cel mai bun lucru care se putea întâmpla”