Eugen Tomac, ATAC la Klaus Iohannis, pe tema consultărilor: Nu poate rămâne doar preşedintele PSD şi PNL

Şeful PMP, Eugen Tomac, afirmă că neinvitarea formațiunii sale la consultările de luni de la Palatul Cotroceni reprezintă "o greșeală" și a adăugat că șeful statului, Klaus Iohannis, nu poate să rămână doar "președintele PSD și PNL".

20 apr. 2015, 14:21
Eugen Tomac, ATAC la Klaus Iohannis, pe tema consultărilor: Nu poate rămâne doar preşedintele PSD şi PNL

Președintele Partidului Mișcarea Populară, deputatul Eugen Tomac, îl acuză pe Klaus Iohannis „de neglijența … în ceea ce privește Partidul Mișcarea Populară”, completând că „în democrație este foarte important să se țină cont de toate opiniile politice cu atât mai mult cu cât PMP reprezintă o voce din ce în ce mai importantă pe scena politică românească”.

De asemenea, şeful PMP a precizat că actualul șef al statului trebuie să înțeleagă că „nu poate râmâne doar președintele PSD și PNL, mai ales că, temele care sunt astăzi abordate sunt teme de interes pentru PMP”, se arată în comunicatul PMP.

Citeşte şi: Vasile Blaga, după consultări: I-am transmis preşedintelui că ne-am îndeplinit promisiunile

Eugen Tomac a reamintit în acest sens că, în octombrie 2013, „parlamentarii PMP au fost singurii care au depus un proiect de lege privind votul prin corespondență iar la doar câteva zile după alegerile prezidențiale, PSD și PNL au respins legea, deși acest obiectiv era asumat în campania electorală atât de liderul PSD, cât și de președintele Iohannis”.

Președintele PMP a arătat, citat în același comunicat, că „deputații PMP sunt singurii care s-au abținut atunci când a fost votată legea privind finanțarea partidelor și a campaniilor electorale, considerând că nu se respectă principiul transparenței și principiul egalității de șanse”.

Citeşte şi: Ce problemă i-a ridicat Victor Ponta lui Klaus Iohannis la consultările de la Cotroceni

„Este cunoscută și poziția noastră în ceea ce privește abuzul președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în cazul Șova, și aici am avut o reacție concretă imediată. (…) Este o greșeală faptul că PMP nu a fost invitat astăzi la consultări și o dezamăgire nu numai pentru noi, cât și pentru membrii partidului care au investit încredere la alegerile prezidențiale în președintele Iohannis”, a mai declarat Eugen Tomac.