Tomac: Parlamentarii PMP vor vota pentru arestarea deputatului Florin Popescu

Parlamentarii membri ai Partidului Mişcarea Populară (PMP) vor vota pentru încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu, dacă se va ajunge la un astfel de vot, a anunţat joi, la Piteşti, preşedintele formaţiunii politice, Eugen Tomac, citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
24 apr. 2014, 14:48
Tomac: Parlamentarii PMP vor vota pentru arestarea deputatului Florin Popescu

‘Cei 18 parlamentari ai partidului nostru vor vota exact aşa cum au votat de fiecare dată. Vom vota pentru încuviinţarea arestării preventive, dacă va exista această cerere, după ce se vor parcurge toate procedurile. (…) Ca întotdeauna, parlamentarii PMP nu vor sta în calea justiţiei. În orice stat democratic, justiţia trebuie să-şi facă treaba şi în acest caz lucrurile sunt foarte clare. De altfel, domnul Florin Popescu s-a autosuspendat din partid’, a declarat Tomac.

Întrebat dacă în cazul lui Florin Popescu se poate vorbi de un dosar politic sau este doar o acţiune normală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), preşedintele PMP a refuzat să facă orice fel de comentariu.

‘Eu şi colegii mei considerăm că pentru un stat democratic, pentru statul de drept, politicienii ar trebui să se abţină de la orice fel de comentarii atunci când vorbim de justiţie. Deci inclusiv în acest caz nu avem dreptul să comentăm’, a spus liderul PMP.

Ministrul Justiţiei a trimis joi, la Camera Deputaţilor, o solicitare privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu. DNA transmisese anterior procurorului general al României cererea şi referatul întocmit pentru a solicita încuviinţarea arestării preventive a parlamentarului PMP, acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.