Tomiță din Filiași trăiește din monede de 50 de bani pe care le adună din cărucioare. Acasă îl așteaptă trei copii: „Să nu le spuneți că tatăl lor cerșește”

Tomiță este un om al străzii din Filiași care reușește să-și întrețină cei trei copii adunând monede de 50 de bani din cărucioarele supermarketurilor.

13 iun. 2023, 16:32
Tomiță din Filiași trăiește din monede de 50 de bani pe care le adună din cărucioare. Acasă îl așteaptă trei copii: „Să nu le spuneți că tatăl lor cerșește”
Tomiță din Filiași, un om sărac cu trei copii

Povestea lui Tomiță a fost făcută publică de Asociația „Povestea Mea”. Bărbatul trăiește din monedele de 50 de bani pe care le adună din cărucioarele supermarketuriloră, atunci când nu găsește un loc de muncă cu ziua.

„Mă aflam într-o parcare, cu gânduri multe și stropi de ploaie care îmi încercau răbdarea. În fața mea, la câțiva metri, gălăgie: 

– Pleacă băi cerșetorule!

– Domnule dar nu v-am făcut nimic.

Apoi l-a împins pe motiv că stă prea aproape. Și asta m-a durut! Nu îmi făcuse ceva personal dar era un OM, la fel ca mine sau cei din jur.

 Poate că soarta nu a fost atât de dreaptă, fără a-i oferi aceleași șanse dar l-a lăsat să spere” , se arată în postarea de pe Facebook.

„Îl priveam lung. Omul se așezase, dezgustat de atitudinea celui care s-a comportat urât cu el, apoi a îndreptat privirea spre cer. Probabil cerea în sufletul său o mică explicație pentru viața care i-a fost dictată sau trasată într-un mod incorect”, continuă povestea.

Citește și: Povestea părinților care devin povară pentru copii: „Nu mai simt că îți sunt mamă. Simt că abia aștepți să plec”

Tomiță încearcă să-și explice situația. Pentru că nu a găsit nimic de muncă, a mers în parcarea supermarketului, în speranța că oamenii își vor face milă și se vor lăsa ajutați, doar ca la final să obțină cei 50 de bani din coșul de cumpărături. A reușit să strângă numai doi lei.

„-Știți, nu i-am greșit nimic domnului! Astăzi, nu am găsit nimic de lucru și l-am rugat dacă îi pot căra bagajele sau să-i duc căruciorul. Luam ăia 50 bani, așa poate reușesc să iau o pâine!” 

L-am privit lung!.. doar din atât, scandal? 

-Nu mă credeți, așa-i? Uitați, apoi a întors buzunarele din care au mai picat câteva “ruble” folosite pentru a prelua căruciorul. 

S-a aplecat repede și le-a luat. Am vreo 2 lei și aș mai avea nevoie de încă atât, nimic mai mult”. 

Tomiță are trei copii acasă pe care și-i crește așa cum poate, după posibilități, dar niciodată nu s-a gândit să îi abandoneze, așa cum el a fost părăsit de părinți. Singura lui dorință e ca micuții să nu afle cum se chinuie tatăl lor zilnic.

Citește și: Povestea cutremurătoare a celor nouă copii care trăiesc într-o colibă aflată în mijlocul unei păduri din Dolj. ”Domnu’, aveți bobo?”

Acasă, îl așteptau 3 copii. Spunea răspicat că a mai pățit un necaz și probabil lumea îl judecă dar nu și-a dorit vreodată să fie rău. 

-Domnule, lumea îmi zice că am făcut copii și să mi-i cresc. Nu sunt ei obligați! Dar eu știam că voi ajunge în situația asta? Eu sunt copilul nimănui, înțelegeți probabil! Dacă la rândul meu am avut curajul de a face copii, ce să fac? Să-i las ai nimănui să aibă aceeași soartă?

Eu, cer la lume.. de muncă. Sunt un amărât, fără școală, nu pot lucra cu carte de muncă dar pot fi bun la toate. Car, sparg lemne, curăț mașini și pot face lucruri pe care dvs poate nu le faceți!

Mergeți să-i vedeți pe cei mici? Atât vă rog, să nu le spuneți că tatăl lor cerșește. Nu de… dar le-ar fi rușine cu ce fac!”, a încheiat sărmanul Tomiță din Filiași.