Tone de gunoaie împânzesc un colţ de natură din Prahova! Şeful Gărzii de Mediu: „Film de groază, e bătaie de joc”

Începutul apocalipsei pentru mediul înconjurător! Munţi de gunoaie îşi fac veacul în comuna Grăgăneşti din Prahova, iar autorităţile ridică din umeri.

01 iun. 2021, 14:30
Tone de gunoaie împânzesc un colţ de natură din Prahova! Şeful Gărzii de Mediu: „Film de groază, e bătaie de joc”

Şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, este cel care a făcut descoperirea dramatică. Sunt tone de deşeuri de toate felurile care au acoperit o bună parte a unui colţ de natură aflat la câteva sute de metri de oraşul Urlaţi. Indiferenţa autorităţilor a transformat zona într-un focar de infecţie ce pune în pericol viaţa a mii de locuitori.

În apropierea staţiei de sortare a deşeurilor de la Drăgăneşti, pentru care Primăria a fost deja amendată, autorităţile locale au dus deşeuri pe care le-au acoperit cu un strat de pământ, a mai spus Berceanu.

„E o bătaie de joc, e un depozit unde zac deşeurile în ploaie, în vânt, plin de muşte, plin de animale, de rozătoare, de ciori”, a afirmat el.

„Acelaşi film de groază despre deşeuri, despre minciună şi acoperirea cu pământ a faptelor contravenţionale şi infracţionale, a depozitelor ilegale. Acum 2 săptămâni staţia de transfer a primit de la GNM amenda de 100.000 lei şi notificate pentru suspendarea autorizaţiei de mediu ca urmare a managementului defectuos al deşeurilor colectate”, a spus Octavian Berceanu.

Şeful Gărzii de Mediu atrage atenţia că tot ce e cultivat în zona respectivă şi chiar şi apa pe care o consumă oamenii „sunt cu iz de gunoi”.

„E gunoi amestecat cât vedeţi cu ochii lângă localitate. Va mirosi din ce în ce mai tare cu primele ploi, care au şi fost deja şi căldura care urmează să smulgă din duhoarea din acest gunoi adunat aici. Bătaie de joc… şi pe baniii noştri, şi pe sănătatea noastră, şi pe bani europeni”, a mai spus el.

Şi Aurel Oprinoiu, de la Comisia de Mediu, s-a arătat stupefiat de nepăsarea celor care ar trebui să facă o schimbare în această ţară. Acesta a mărturisit că nu a mai văzut niciodată aşa ceva.

Comisarul general al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a fost, sâmbătă, într-o vizită în judeţul Prahova, iar la Urlaţi a găsit o groapă de gunoi ilegală pe care Primăria încerca să o astupe cu pământ. De asemenea, Berceanu a găsit gunoi menajer abandonat, levigatul scurgându-se în pănza freatică. ”Bătaie de joc”, a transmis şeful Gărzii de Mediu.

Citiţi şi Peisaj apocaliptic în dealurile Horezu. Munții de gunoaie pun stăpânire pe natură: „Un mafiot din Vâlcea a adus mii de tone”. Imagini de coșmar

Citiţi şi Şeful Gărzii de Mediu, avertisment despre apa din râurile din România. „Pot să beau o cană, dar mai mult de o cană înseamnă boală”